Idol 2019

PRESENTERAS AV

Tusse och Gottfrid vidare till kvalfinal i ”Idol”

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Gottfrid Krantz, 23, och Tusse Chiza, 17, är vidare till fredagens kvalfinal i ”Idol”.

– Just nu är det bara var är jag. Det är så overkligt hela grejen, jag har drömt om det här sedan jag var åtta, säger Tusse Chiza.

Under måndagskvällen inleddes kvalveckan i ”Idol”. Av kvällens två vinnare var det Gottfrid Krantz som var först ut. Han uppträdde med Jerry Lee Lewis låt, ”Great balls of fire”.

– I bandet som jag spelar med hemma har vi sagt att vi gärna skulle spela den här låten. Men vi har ingen som kan spela piano. Nu hade jag en riktig bra pianist så då tänkte jag att då kör jag, säger Gottfrid.

Den 23-åriga idolen från Härnösand var under måndagskvällen tillbaka i den musikgenren där han säger sig höra hemma, amerikansk sydstat- och västkustrock. Under låten bjöd han på både luftpiano och sparkar.

– Jag tror att jag gick vidare för att folk verkligen ser hur roligt jag tycker det är att sjunga och showa. Det känns väldigt roligt att ha fått folkets röster, säger han.

1 av 3 | Foto: TV4
Gottfrid och Tusse tog sig vidare till Kvalfinal i ”Idol”

Kishti rörd till tårar

Kvällens andra vinnare, Tusse Chiza som fick juryn att dansa redan i sin första audition, sjöng Adeles ”Turning tables”. Hans framträdande rörde jurymedlemmen, Kishti Tomita, 55, till tårar.

– Du ger allt från ditt själ och hjärta, sa hon under programmet.

Efteråt var Tusse själv eld och lågor av att vara i kvalfinal.

– Det känns helt overkligt, att jag potentiellt kan vara en kandidat till topp tolv, jag har drömt om det här.

– Jag blev så tagen av att jag kunde nå fram och det känns bra att kunna beröra med en sådan här låt och inte bara genom att hoppa hit och dit, säger han.

Hur känns det inför fredag?

– Det här är nog det lyckligaste jag varit. Jag har planerat en låt som jag älskar från botten av mitt hjärta. Och jag hoppas att svenska folket är redo att dansa, säger Tusse.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN