Masked singer (tv-program)

Vem är Godisautomaten i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om Godisautomaten

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Godisautomaten? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Godisautomaten
Godisautomaten

Avsnitt 1:

 • Låt: Christina Aguileras ”Candyman”
 • Möjliga ledtrådar: Penntroll, ekorre, grisar
 • Godisautomatens egen beskrivning:
  – Jag bjuder gärna på mig själv och om man trycker på rätt knapp så kan man få en ordentlig överraskning. Jag var nog aldrig en av de heta killarna, mormor tyckte jag såg ut som en tjej och när andra gick på disco, ja då stod jag i disken. När jag var tonåring vann jag en talangjakt och blev upptäckt av självaste Bert Karlsson. Skivkungen tyckte att jag skulle ringa honom, men jag glömde att skriva ner hans telefonnummer. Jag har skrivit hundratals låtar och spelat massa instrument. Jag har till och med sjungit i Globen. Det här med att höras men inte synas, det har jag provat förut.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Jobbat med radio, sjungit i Globen, skrivit mycket låtar. Min gissning är Wille Crafoord.
  Felix Herngren: Sveriges största godisgris är ju Göran Persson. Men jag tänkte mer på Darin. Han är ju väldigt söt, han gillar godis, ganska ung.
  Nour El-Refai: Jag fastnar i att det är en väldigt ung person och sen fastnade jag i att personen nämnde sin mormor. Jag började direkt tänka på William Spetz, han ser ju också ut lite som ett litet litet troll.
  Måns Zelmerlöw: Jag fick en hälsning i klippet där jag kallades Mums-mums och den som myntade det var Kristian Luuk och långsmal stämmer ju väldigt väl igen på Kristian Luuk.
 • En sista ledtråd:
  – Det skulle inte vara fel att kalla mig för en gold digger.

Avsnitt 2:

Var inte med.

Avsnitt 3:

 • Låt: Sam Smiths ”Stay with me”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Flexibel. Svaghet: Ombytlig.
  En lapp med orden: ”Här bor godisautomaten, stör gärna”, dragspel, trumpet.
 • Godisautomatens egen beskrivning:
  – Det är helt surrealistiskt att showa utan att nån vet vem jag är. Jag trodde att panelen skulle höra att det var jag. Men jag tror att jag lyckades överlista dem. Och det var väl tur för jag har mycket mer att ge och fler sidor jag vill visa. En del av mig kommer alltid finnas i Västmanland. Jag var ett barn som ville höras, så mycket att mina föräldrar tyckte att jag var en tapet av ljud. Jag var helt uppåt väggarna ibland. Jag tänkte bli lärare och började plugga. Men fattade snabbt att jag skulle syssla med nåt annat, som inte krävde utbildning. Tack vare en musiktävling fick jag mitt stora genombrott. När jag fattade att jag verkligen hade lyckats, det var när jag såg mig själv på matbordet. Det var en riktig känslostorm. En snarare en känslobris.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag tänker ”Idol” där jag slog igenom. Sebastian Karlsson var ju lång och gänglig och en av de bästa sångarna, han kom tvåa mitt år. Jag kom femma. Inte bitter alls.
  Nour El Refai: När jag ser kroppen här kom ett namn till mig, du är en sångare, jag tycker också att du är spexig. Jag tänker att du slog igenom väldigt ung, jag tror inte att det var ”Idol”, jag tror att det var Melodifestivalen och att det är Daniel Norberg som slog igenom när han gjorde spexiga låtar.
  Pernilla Wahlgren: Nu kan inte jag så många långa smala lite rangliga i kroppen bra sångare, min gissning är Robin Bengtsson.
  Felix Herngren: Lång och smal och sjunger väldigt bra, varit med länge, skrivit över hundra låtar, då tänker jag kan det vara Christer Lindarw. Sen tänkte jag Ola Salo ett tag också.
 • En sista ledtråd: Ett läppstift.

Avsnitt 4:

Var inte med.

Avsnitt 5:

 • Låt: Ed Sheerans ”Castle on the hill” och Elvis Presleys ”A little less conversation”
 • Möjliga ledtrådar: Nyhetsuppläsare.
  Hellenius: Du har nån koppling till Västmanland och du har sett dig själv på matbordet.
  – Utan den här stiliga dräkten skulle ingen ta mig på allvar om jag sjöng en ballad. Här får jag äntligen chansen att visa att jag har fler lager än folk tror. Och ikväll är jag redo för att visa ännu mer om mig själv. Jag skulle kunna skryta om att en i panelen har skrivit om mig, men det här med sociala medier är egentligen inte min grej. Jag lever min dröm när jag äntligen får sjunga ut. Ted Gärdestad var min idol, men min sångkarriär fick en tuff start, allt blev helt sjukt även om snubben bakom var hälsosam. Även om jag döljer min identitet i det här programmet så har jag ingenting emot att synas, vi vill ju ha provat det mesta innan vi dör. Numera kan jag kalla mig skådespelare, jag har medverkat i stora biosuccéer och nu senast spelade jag en ung version av en detektiv. Men jag har inte gjort mitt på den här scenen. Jag har torkat mina tårar och är beredd att bjuda på en ny toppkaramell.
 • Panelens gissningar
  Måns Zelmerlöw: Jag har så många olika spår, du sjunger så vansinnigt bra. Det jag landar på är Youtube-grejen och så tänker jag att det här är Daniel Norberg.
  Nour El-Refai: Det var jag som kom på den jättebra gissningen vill jag säga. Jag är inne på ett annat spår här nu. Jag tänker att det är en skådespelare. Jag tänker att det kan vara Adam Paulsson, skådisen, han gjorde Young Wallander.
  Pernilla Wahlgren: Nu börjar man undra om det inte är en komiker. Den personen som jag gissar på vet jag inte så mycket om utan jag tar det mer på kroppsspråk, jag tänker på komikern som haft det roliga programmet ”Svenska nyheter”, Jesper Rönndahl.
  Felix Herngren: Kan det vara en nyhetsperson? Men det finns nån ännu mer otippad yrkeskategori och det är meteorologer, jag har en lista, Pererik Åberg, Per Stenborg, Nils Holmqvist, Peter Kondrup, Lasse Rydqvist. Det har regnat konfetti i alla nummer som godisautomaten gjort, det är en symbol.
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har blivit utsedd till Sveriges bäst klädda man.
  – Mitt drömjobb som barn var blomsterförsäljare.
  – Jag är livrädd för vattenrutschbanor.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Det är inte min stil att sälja in mig själv men jag skulle säga att jag förtjänar en fördel för att jag är den mest färgsprakande karaktären här. jag är festlig, mångsidig och charmig, men nog om mig för min dräkt är också toppen. Men nu är det nog konverserat för nu ska ni få se på action. 

Avsnitt 6:

Var inte med.

Avsnitt 7:

 • Låt: DNCE:s ”Cake by the ocean”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: karaktärsstark
  Svaghet: barnslig
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Godisautomaten: ost i presentsnöre, panflöjt, tyngdlyftning
  – Jag har slagit de flesta, inte bara i den sport jag är känd för. Jag är inte förvånad över att Godisautomaten har gått så långt i den här tävlingen, han lyckades faktiskt vinna mot mig, som ändå är världsmästare. Hur fasen gick det till. Jag föll verkligen på målfotot. Godisautomaten har inte bara haft flyt förut, han är större tävlingsmänniska än man kan tro. Men när vi satt på andra sidan jorden vid lägerelden och spelade och sjöng då var han verkligen grabben med choklad i. Godisautomaten är en stjärna, han kommer säkert få sitt eget program, men först vill jag ta honom med i mitt program. Då kanske jag får en chans till revansch.
 • Panelens gissningar på personen som pratade om Godisautomaten:
  Nour El Refai: Är det nåns pt? Det finns ju en kändis-pt som heter Thomas Skoglund som många har tränat hos.
 • Panelens gissningar
  Pernilla Wahlgren: Nu tänker jag kroppsmässigt och ledtrådar, bäst klädda. Jag slår till med en ny gissning och då gissar jag på komikern Daniel Hallberg.
  Felix Herngren: Jag tror att det här är en sportpersons om varit med i ”Mästarnas mästare” och att han spöade nån kampsportare. Förra året vann ju Michel Tornéus, friidrottaren.
  Måns Zelmerlöw: Jag tror också att det här är en idrottspersonlighet helt plötsligt och var lite inne på Stefan Holm.
  Nour El Refai: Det är många ledtrådar som tar mig till Adam Pålsson, jag var lite inne på William Spetz också, jag står ändå fast vid att det kan vara Adam Pålsson.
 • Fler ledtrådar
  Godisautomaten räcker över en smällkaramell med en dirigentpinne i till Nour El Refai.
 • Fler panelgissningar
  Nour El Refai: Både Adam Pålsson och jag har spelat Amadeus. Jag vill jättemycket hålla kvar vid den.

Avsnitt 8:

 • Låt: Laleh – ”En stund på jorden”
 • Möjliga ledtrådar: 
  Pernilla Wahlgren, USA:s flagga.
 • Ledtrådar som Godisautomaten säger: 
  – Nu stiger temperaturen i den här tävlingen. Det kan tydligen jag bedöma. Kärt barn har många namn brukar man säga. Och i så fall tycker panelen om mig. Jag har varit ute på djupt vatten förut och lyckats vinna. Och vatten är också viktigt för att musiken ska få färg. Tävlingar är inte min grej egentligen. Trots mitt jobb tycker jag inte om när folk tappar masken. Även om jag skulle vinna får jag väl inte någon musikkarriär helt automatiskt, men visst skulle det vara kul att göra lite låtar till mig själv och visa en ny sida. Nu ska jag göra allt för att komma till final. Det här ska bli godisautomatens stund på jorden. 
 • Panelens frågor:
  Pernilla Wahlgren: Ola Forssmed har jag jobbat väldigt mycket med. Kroppsformen är ju hans. Har vi jobbat ihop?
  – Ja, det har vi gjort, och det ledde till mycket skratt. 
  Nour El Refai: Är du bra på att laga mat?
  – Många tv-tittare har fått se vad jag kan i köket.
 • Panelgissningar:
  Pernilla Wahlgren: Nej men det är Ola!
  Nour El Refai: Nu är jag lite inne på ett annat spår. Du sjunger så fruktansvärt fint, är det Victor Leksell? Men sedan kom det nya ledtrådar, är det Tareq Taylor?
  Felix Herngren: Jag tänker på det här med resan över Atlanten, kan det vara Viktor Frisk. 
  Måns Zelmerlöw: Vad tror ni om Albin Lee Meldau?

Artikeln uppdateras kontinuerligt för varje gång nya ledtrådar nämns i programmet om vem som döljer sig under masken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Rean fortsätter hos Åhléns – 50 % på utvalda varor!

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Så rundar TV4 coronareglerna i ”Masked singer”

ÄMNEN I ARTIKELN

Masked singer (tv-program)