Lotta Engberg om sin heta sommar: ”Ljuvligt”

Laddad för nypremiär av Bingolotto med GES som gäster

Lotta Engberg i nya studion med Valle Svahn, exekutiv producent på Warner Bros.
Lotta Engberg i nya studion med Valle Svahn, exekutiv producent på Warner Bros.

”Bingolotto”-premiär och en ombyggd studio.

Programledaren Lotta Engberg är taggad som få efter en sommar med ”Lotta på Liseberg” samt mys med barnbarnen och Mikael ”Soldoktorn” Sandström.

– Det är verkligen en fröjd att få jobba med ”Bingolotto”.

Ikväll har höstens omgång av ”Bingolotto” premiär och som vanligt är det Stefan Odelberg och Lotta Engberg som rattar den folkkära skutan. Den sistnämnda blir uppspelt när kvällens sändning kommer på tal.

– Jag är jättetaggad. Det är verkligen en fröjd att få jobba med ”Bingolotto”, säger Lotta Engberg och berättar att det blir en speciell säsongsstart:

–  Vi har gjort en utökning så det blir mer bingo, vi ska köra fyra bingospel och det brukar vi annars bara göra på storkvällarna. Man kan dessutom vinna 25 000 kronor var femte minut. Det är alltid roligt när man skjutsar på lite extra såhär i början. Första programmet gästas också av GES, det är jättekul att de kommer och de är faktiskt mina idoler.

”Studion känns väldigt mysig”

Studion är också ombyggd som ni kan se på bilderna här intill. Lotta Engberg är mer än nöjd med resultatet.

– Det känns jättebra. Nu får vi också in mer publik vilket är jätteroligt, vi älskar ju när det är publik på plats. De kommer dessutom närmare oss och då får man den här direktkontakten. Som ikväll när GES kommer, då blir det inte bara samtal mellan oss fem. Publiken får vara med på ett helt annat sätt nu. Vi kommer också närmare bandet. Studion känns väldigt mysig.

Niklas Strömstedt, Thomas "Orup" Eriksson och Anders Glenmark i GES.
Niklas Strömstedt, Thomas "Orup" Eriksson och Anders Glenmark i GES.

Spelat golf – med ”Soldoktorn”

För drygt två veckor sedan sändes sommarens sista avsnitt av ”Lotta på Liseberg”, men Lotta Engberg har inga problem att ladda om.

– Jag känner mig faktiskt så utvilad och tycker den här sommaren har varit toppen. Det har varit fyra dagars roligt arbete med ”Lotta på Liseberg” och så tre dagar ledigt däremellan. Det har varit barnbarn, grillkorvar, sommarstuga och sol och bikini. Det är länge sedan jag var så brun som jag är nu.

Lotta Engberg lever som bekant med Mikael ”Soldoktorn” Sandström och de har tillbringat mycket tid på hans sommarställe på Flatön i Göteborgs skärgård.

– Vi har haft fantastiska dagar där, det har varit ljuvligt. Minst en gång i veckan, men oftast två, har vi också spelat golf. Det har varit jättemysigt.

Publisert:

LÄS VIDARE