Bianca Wahlgren Ingrosso

Bianca Ingrossos starka uppmaning efter föräldrarnas skilsmässa

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Bråk och konflikter präglade Bianca Ingrossos liv efter Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos skilsmässa.

I sitt sommarprat i P1 uppmanar hon nu alla föräldrar att sätta barnen i första hand.

– Snälla, blanda aldrig in barnen, säger Bianca Ingrosso i program.

Bianca Ingrossos liv tog en dramatisk vändning när hennes föräldrar, Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso skilde sig 2002. När Ingrosso sommarpratar i P1 berättar hon för första gången om hur hon såg på de turbulenta åren som följde. Hon har i en tidigare intervju med Nöjesbladet sagt att programmet var tufft att spela in och att hon vid tillfällen grät.

Ingrosso har alltid haft en stark relation till sina föräldrar, men den infekterade skilsmässan påverkade hela familjen negativt.

– Från ett barns perspektiv blev det bara en stor pajkastning hemma. Jag visste aldrig vilket humör man kom hem till. Vem man fick älska, vem man skulle hata?, säger hon i programmet.

”Jag ville bara bli sedd”

Bianca Ingrosso försökte få uppmärksamhet genom att i ena stunden prata illa om sin pappa med sin mamma, för att sen göra tvärtom.

– Det skapade en konstig relation mellan mig och dem under en tid. Det värsta var att folk såg mig som en intrigmakerska som ville skapa problem. När det i själva verket var allt annat än så. Jag ville bara bli sedd och allt annat verkade ju vara ointressant då.

Hon säger att det trots allt fanns en trygghet hemma.

– Men det var en sån otroligt dramatisk skilsmässa och den fortsatte i princip varje dag efter skolan hemma i flera år.

Med respekt för sin familj vill Bianca Ingrosso inte gå in på några detaljer.

Hon berättar dock att det inte blev lättare av att folk utifrån skulle ha åsikter om skilsmässan och att den uppmärksammades i media.

Ingrosso: Vi behövde hjälp

Bianca Ingrosso var åtta år när föräldrarnas skilsmässa gick igenom. I dag kan hon se tillbaka på allt med distans. Hon konstaterar att de behövde professionell hjälp, där och då.

– Jag känner mig en aning bortglömd från en tidig ålder. Mamma och pappa var alldeles för uppe i sin skilsmässa och fokuset på att hata varandra gjorde att de glömde bort oss lite på vägen. Än en gång jag förstår det i dag. En skilsmässa är bland det tuffaste man kan gå igenom. Då såg jag bara: ”Men om ni hatar varandra så mycket, varför pratar vi om det varje dag? Varför kan vi inte bara gå vidare, vi barn har ju gjort det”.

Hon skickar sedan en uppmaning till alla föräldrar som befinner sig i en liknande situation.

– Och är det någon som går igenom detta just nu vill jag bara från ett barns perspektiv säga; snälla, blanda aldrig in barnen. Låt dem få vara barn, låt dem få känna och tycka exakt vad de vill. För älska ska alltid komma naturligt och aldrig vara påtvingat eller skämmigt. Låt dem skrika om de gör det. Låt dem gråta om de behöver det. Men låt dem få var barn. För de går också igenom det, lika mycket som föräldrarna gör det. 

Bianca Ingrosso avslutar sitt program med att trots allt tacka sina föräldrar, och konstaterar att allt det de gått igenom tillsammans gjort deras relation ännu starkare.

Sommar i P1 släpps som podd klockan 07:00 och sänds i P1 klockan 13:00.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Benjamin Ingrosso om bråken i familjen under uppväxten: ”För liten för att gå emellan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bianca Wahlgren Ingrosso

Pernilla Wahlgren

Emilio Ingrosso

Skilsmässa

Sommar i P1