Keira Knightley

Keira Knightley nära ge upp karriären – efter diagnosen

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Keira Knightley gav nästan upp skådespelandet efter ”Pirates of the Caribbean”.

I en intervju med The sunday times style magazine berättar Knightley hur pressen från Hollywood drev henne till ett mentalt sammanbrott.

– Jag fick posttraumatiskt stressyndrom och panikattacker, säger hon i intervjun.

Keira Knightleys, 33, stora genombrott kom 2002 med filmen ”Skruva den som Beckham”. Ett år senare syntes hon i ”Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse” jämte Orlando Bloom och Johnny Depp. Hon medverkade även i de båda uppföljarna, ”Död mans kista” 2006 och ”Vid världens ände” 2007.

Det mediala intresset för Keira Knightley blev enormt. Paparazzifotografer svärmade runt henne och kritiker uttalade sig om hennes insatser på vita duken. Pressen blev plötsligt enorm och drev Keira Knightley, då 22 år, till ett mentalt sammanbrott 2007. Hon diagnostiserades senare med posttraumatiskt stressyndrom.

”Tio män utanför min dörr”

– Jag minns att jag vaknar en dag och det är tio män utanför min ytterdörr. De gick inte på omkring fem år, säger hon till The Sunday Times Style magazine.

Inte bara hennes skådespelartalanger diskuterades – även Keira Knightleys utseende och vikt nagelfors ordentligt. Hon började känna sig pressad till att alltid vara ”perfekt”.

– Jag ville alltid vara toppklass och jag ville alltid vara perfekt. Jag testade att väga två kilo mer, men då sa folk att jag har celluliter, och sedan två kilo lättare – då var jag anorektisk och orsakade att folk dog. Det var bara så mycket, säger hon i intervjun.

Drabbades av panikattacker

Räddningen blev hennes familj och vänner. Men skådespelarkarriären var nära att ta stryk.

– Jag fick posttraumatiskt stressyndrom och panikattacker. Jag kunde bokstavligen inte arbeta under ett år och jag visste inte om det skulle bli ett slut på det, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag har en supergedigen bakgrund och tacka fan för det. Min familj och min lilla, men väldigt nära, grupp vänner lappade ihop mig. Och jag tror att utan det vore det en helt annan historia.

Keira Knightleys kärlek till sitt yrke fick ny glöd.

– Jag lät dem inte vinna, säger hon om paparazzifotograferna och fortsätter:

– Allt jag vill är att göra filmer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Stjärnorna som pratat om att de mår dåligt

ÄMNEN I ARTIKELN

Keira Knightley

Psykisk ohälsa