Oprah intervjuar Harry och Meghan

Av: 

TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Hertigen och hertiginnan av Sussex, Harry och Meghan, i London i mars i fjol.

NÖJE

En drottning ska träffa världens just nu mest omtalade kungliga par, och alla som vill får se på.

Oprah Winfrey ska intervjua Harry och Meghan, hertig och hertiginna av Sussex, om förhållandet till den övriga brittiska kungliga familjen.

Harry och Meghan lämnade i fjol Buckingham Palace och den övriga kungliga familjen Windsor bakom sig. Sedan dess har Meghan bland annat pratat offentligt om ett missfall i fjol, men paret har inte med många ord pratat om uppbrottet från kungahuset.

Kanske blir det ändring på det i den 90 minuter långa intervju som Oprah Winfrey ska göra med de tu – den första längre tv-intervju paret gör sedan de för ett år sedan lämnade Storbritannien.

Hovet inte förvarnat

I programmet ska tv-drottningen först prata med Meghan om "allt från att stiga av det kungliga livet, äktenskapet, moderskapet och filantropi till livet i strålkastarljuset". Sedan ska Harry ansluta och prata om det nya livet i USA och parets framtid.

Det brittiska kungahuset var enligt The Times inte förvarnat om intervjun och ska ha hört talas om den via Twitter. Tidningens kungliga reportrar tror dock inte att hovet är särskilt oroligt över vad de ska säga, Harrys närhet till drottningen tros sätta stopp för de flesta verbala attacker.

Winfrey har enligt The Times uppvaktat i synnerhet Meghan i tre år, och har av hertiginnan omnämnts som en vän. Men enligt tidningen hade de två kvinnorna bara mötts en gång innan Winfrey var gäst på parets bröllop 2018.

Väntar sitt andra barn

Harry och Meghan tillkännagav i januari i fjol att de ville lämna det kungliga livet i Storbritannien. Orsaken till beslutet – kallat Megxit i brittisk press – uppgavs ha varit starkt kopplat till att de ansåg att medierna var alltför närgångna gentemot dem.

Paret bor numera större delen av året i Kalifornien i USA, och närmast grannar med Oprah Winfrey.

Hertigparet meddelade i söndags att de väntar sitt andra barn

En talesperson för Buckingham Palace meddelade då att alla i kungafamiljen, med drottning Elizabeth i spetsen, är "förtjusta" över beskedet och önskar familjen lycka till.

Intervjun ska sändas i amerikansk tv den 7 mars.

Publicerad: