Affe Hagström lämnar ”Idol”: Känt stress och ångest

Inte bekväm med tidspressen och låtval

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Affe Hagström har beslutat sig för att hoppa av ”Idol”.

Deltagaren säger att han har känt stress och ångest över sin medverkan.

– Jag har velat fram och tillbaka under en längre tid och den slutgiltiga känslan kom i går. Då valde jag att hoppa av, säger han till Aftonbladet.

Det officiella beskedet om att Affe Hagström, 21, lämnar ”Idol” kommer bara timmar innan den fjärde fredagsfinalen.

Tog beslutet under torsdagen

Men Affe Hagström tog beslutet redan i går.

– Det har väl snackats lite i dagarna, så jag tror inte att det kom som en chock för produktionen, utan de var väl lite beredda på det. Vi har jobbat sedan i går egentligen. Men jag har velat fram och tillbaka under en längre tid och den slutgiltiga känslan kom i går. Då valde jag att hoppa av, säger han till Aftonbladet.

Han säger att TV4 försökte ha kvar honom i tävlingen, men att han hoppar av på grund av flera olika anledningar.

– Framför allt tidspressen varje vecka, du får en låt som du ska göra något bra av och bli nöjd med på några dagar. Där känner jag att jag inte riktigt faller in. Det är framför allt det, men också att jag inte har varit riktigt nöjd med låtval och så där som gör att jag, ja, att det inte är värt att vara med helt enkelt.

Affe Hagström säger till programledaren Pär Lernström i ett klipp på TV4:s hemsida att han inte har känt sig bekväm under ”Idol”-resan.

– Jag känner att det negativa är betydligt mer än det positiva i det, säger han.

Affe Hagström.
Foto: TV4
Affe Hagström.

Känt stress och ångest

Den nu före detta ”Idol”-deltagaren säger att han är en person som vill känna efter mycket och är en perfektionist som vill låta saker och ting ta den tid det behövs. Något som inte passar ihop med tidspressen i ”Idol”, där man ska uppträda live en gång i veckan.

– Det faller inte in mig på det sättet att jag kan vara naturlig i det och känna mig bekväm i det. Och känner man sig inte bekväm när man kör live inför hundratusentals, kanske miljontals människor, så är det stressigt och man känner ångest, det är precis det jag har gjort.

”Varit en process”

Han säger att det inte har varit ett lätt beslut att ta.

– För vissa dagar har man känt att det är skitkul det här, jag fortsätter, och andra dagar har det känts jobbigt. Det är den känslan som har varit återkommande den senaste tiden. Det är inget förhastat beslut jag har tagit, det har varit en process jag har tänkt på under en längre tid.

Samtidigt ångrar han inte att han hoppade på ”Idol”-tåget från första början.

– Jag har testat, jag har pushat mig själv och gått utanför lådan till viss del om man jämför med det jag har gjort tidigare. Så det har varit kul också.

Foto: Magnus Ragnvid
Affe Hagström.

Genomför sändningen som vanligt

Malin Knave, exekutiv producent för TV4, skriver i ett sms till Aftonbladet:

”Det är självklart väldigt tråkigt att Affe väljer att lämna ’Idol’, han är en så fin kille med en fantastisk röst och han har på sitt sätt förgyllt årets säsong. Vi respekterar hans beslut och önskar honom all framgång och jag är övertygad om att han kommer gå väldigt långt med sina musikdrömmar.”

På frågan om någon kommer att åka ut i kväll trots avhoppet svarar hon:

”Kvällens sändning genomförs som vanligt.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN