Ainbusk-stjärnan Josefin Nilssons liv blir film i SVT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Bö rje Thuresson / AFTONBLADET
Josefin Nilsson 2008.

NÖJE

Josefin Nilsson gick bort alldeles för tidigt - bara 46 år gammal.

Nu blir Ainbusk-stjärnans liv film i Sveriges Television.

– Hon försvann så fort och det var så många frågetecken och man vill veta mer, säger producenten Anna-Carin Stenholm Pihl till P4 Gotland.

På skottdagen den 29 februari för tre år sedan gick den gotländska sångerskan och skådespelaren Josefin Nilsson hastigt ur tiden.

Hon lade sig på sängen för att vila efter en promenad och vaknade aldrig mer.

Den 22 mars i år skulle hon ha fyllt 50 år.

Nu gör SVT:s ”K Special” en film för att berätta historien om hennes liv.

I en intervju i P4 Gotland berättar producenten Anna-Carin Stenholm Pihl om varför hon ville göra filmen.

– Jag tror att många har ett behov, lite som med Lill-Babs, man vill liksom skratta och gråta tillsammans och sörja. Hon var ju enormt älskad in i folksjälen. Jag kände det själv, att hon försvann så fort och det var så många frågetecken och man vill veta mer, säger hon

Anna-Carin Stenholm Pihl menar att det finns väldigt mycket att berätta och att den 58 minuter långa filmen bygger på intervjuer och samtal med folk i Josefin Nilssons närhet. Men det blir också en hel del sång och musik.

– Det är intervjuer med Marie och människor som har jobbat med Josefin, vänner och kollegor. Vi har träffat Babben Larsson som jobbat med dem tidigt och Benny Andersson som följt med hela livet och Hannes Holm, Björn Kjellman, Tommy Körberg och några till som berättar om henne på olika sätt. Vem hon var som vän, kollega och människa, säger hon i radiointervjun.

– Man vill komma till den här kärnan, vad var det som gjorde henne så speciell. Som Babben säger väldigt fint i programmet, att hon tog ut hjärtat ur kroppen och bara stod där och sjöng och sket i tekniken och hon offrade rösten. Hon ville uttrycka sig och det var så äkta och innerligt. Det finns så mycket känsla i det här. Man kan liksom inte värja sig.

”Älska mig för den jag är” visas i K-Special på SVT den 29 mars men kan ses i SVT Play redan den 24 mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE