”The interview” visas – på Youtube

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Diana Bang, Seth Rogen och James Franco.

NÖJE

Nordkorea låg bakom en cyberattack för att stoppa ”The interview”

Nu kommer filmen visas på Youtube, enligt CNN.

Filmen om mordförsöket på Kim Jong-Un har varit den senaste tidens mest uppmärksammade – trots att få har sett den.

Inför juldagspremiären ställde filmbolaget Sony av säkerhetsskäl in visningarna av ”The interview” efter hot från hackergruppen Guardians of peace, som även tagit på sig ansvar för att ha hackat filmbolaget och lagt ut komprometterande information.

USA:s federala säkerhetspolis FBI har konstaterat att Nordkorea låg bakom cyberattacken och diskussionerna har tagit sig hela vägen till Vita huset och president Barack Obama.

Avtal med Youtube

Nu tar historien en ny vändning.

Igen.

Enligt CNN har Youtube slutit ett avtal med Sony som innebär att filmen kommer att vara tillgänglig på världens största videosajt från klockan 19 på julaftonen, svensk tid.

Filmen kommer dock inte att visas gratis. Enligt avtalet får användare möjlighet att hyra eller köpa filmen via Youtube. Sony har även slutit ett sådant avtal med Google play och Xbox video, rapporterar CNN.

CNN skriver även att Sony bekräftat avtalet genom ett pressmeddelande.

Visas också på bio

Under tisdagen blev det också klart att filmen trots allt kommer att visas på utvalda biografer. Enligt CNN rör det sig om cirka 300 fristående biografer.

Via Twitter jublade huvudrollsinnehavaren Seth Rogen över beskedet.

”Folket har talat! Friheten har segrat! Sony gav inte upp! The interview kommer att visas på biografer som vill visa den på juldagen!”, skrev han.

Fotnot: ”The interview är i nuläget endast tillgänglig på den amerikanska marknaden.

Publicerad: