Kritiken: Victoria Beckham åkte till slummen i lyxkläder

”Dessa stackars kenyaner används som fotorekvisita”

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Victoria Beckham åkte till slummen i Kenya för att hjälparbeta.

Samtidigt poserade hon på bild i designkläder för tusentals kronor.

Nu rasar fansen mot hennes lyxvanor.

Victoria Beckham, 43, lever ett liv i ständig lyx.

Nu har det extravaganta livet fått henne att hamna i blåsväder.

Det är artisten och designerns välgörenhetsresa till slumområdena kring Kenyas huvudstad Nairobi som fått fans att reagera, skriver Daily Mail.

Beckham åkte till huvudstaden för att marknadsföra välgörenhetsevenemanget Sport Relief, som samlar in pengar till utsatta människor i såväl Storbritannien som u-länder. Med sig hade hon ett entourage bestående av nio personer.

Under resans gång uppdaterade hon kontinuerligt sina 19 miljoner Instagramföljare om sitt arbete och fotona på den forna ”Spice girls”-stjärnan har fått följarna att gå i taket.

1 av 2 | Foto: Kin Cheung / AP TT NYHETSBYR N
Victoria Beckham.

”Överraskande tondövt”

Victoria Beckham poserar nämligen i en skinande vit t-shirt från sitt eget klädmärke till ett pris av 1050 kronor tillsammans med jeans för över 3000 kronor. Totalt går hela hennes outfit på nästan 6000 kronor, enligt Daily Mail.

Det är lika mycket som en årslön för en arbetare i slumområdena.

”Du hade tid att ta på dig full makeup i Kenya, din vita t-shirt för 1050 kronor har inga fläckar eller smuts. Dina 3266-kronorsjeans ser fina och rena ut också. Dessa stackars familjer tvingas överleva på åtta kronor om dagen. Dessa stackars kenyaner används som fotorekvisita”, skriver en följare i Beckhams kommentarfält på Instagram.

”Det här är överraskande tondövt”, skriver en annan.

Sågades för Sheeran-kampanj

Det är inte första gången välgörenhetsorganisationen Comic Relief som ligger bakom Sport Relief får hård kritik.

Förra året anklagades organisationen för att göra ”fattigdomsporr” när de skickade Ed Sheeran för att träffa utsatta barn i Liberia. Kritiker menade att Sheeran framstod som en ”vit hjälte” som skickades ner för att rädda barnen.

Victoria Beckham har inte svarat på kritiken, men Liz Warner, chef för Comic Relief, meddelade i går att organisationen planerar att dra ner på kampanjer med kända personer.

– Du kommer inte att få se en kändis stå framför människor och prata om dem. Du kommer att få se människor som pratar för sig själva, säger hon till Daily Mail.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN