”Della Q”-profilen om att avslöja kollegans graviditet

Berättar om uppbrottet

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:
Anna Björklund, Moa Wallin och Bianca Meyer har drivit ”Della Q” sedan 2018.
Foto: SPOTIFY
Anna Björklund, Moa Wallin och Bianca Meyer har drivit ”Della Q” sedan 2018.

Anna Björklund har fått hård kritik för sättet hon berättade om att podden ”Della Q” går i graven.

Nu berättar hon om beslutet att skriva att Moa Wallin är gravid.

”Det är så himla pinsamt att berätta att man är gravid”, skriver hon till Aftonbladet.

Det var under söndagen som Anna Björklund skrev på Instagram om att hennes podd ”Della Q”, som hon hade tillsammans med Moa Wallin och Bianca Meyer, splittras.

Bianca Meyer valde att hoppa av podden i slutet av januari efter en konfrontation från de andra två och nu har även Moa Wallin lämnat podden.

”Hon gjorde helt andra planer som hon inte berättade för mig om. Hon bara väntade tills vårt nuvarande kontrakt skulle löpa ut, och i veckan meddelade hon mig att hon hoppar av. Poetiskt, såklart, att tjejpodden Della Q slutar med ett sånt hugg i ryggen”, skrev Anna Björklund om Wallin på Instagram.

Avslöjade graviditet

I inläggen om uppbrottet berättade även Anna Björklund att Moa Wallin är gravid med sitt första barn, något som Moa själv inte hade gått ut med ännu.

När Aftonbladet frågar Anna Björklund, som själv är gravid med sitt tredje barn, om varför hon berättade om Moa Wallins graviditet svarar hon i ett meddelande:

”Det är så himla pinsamt att berätta att man är gravid, jag tvingade min man berätta om det för min släkt den här gången. Moa är nog tacksam, synd att folk inte bara kan säga grattis på ett trevligt sätt.”

Partnern: Berövades chansen

Moa Wallin har under måndagen kommenterat graviditeten med en bild på Instagram och skriver:

”I höst blir jag och Mattias föräldrar om allt går bra. Jag kan inte tänka mig en bättre pappa till mitt barn eller en finare person att dela resten av mitt liv med. det kan inte gå så dåligt om barnet får hälften av hans gener tänker jag? Känner enormt mycket lycka och tacksamhet för den här lilla familjen och för allt stöd vi fått”.

Hennes partner Mattias Knutson bekräftade graviditeten redan under gårdagen på Instagram stories, där han skriver:

”Både jag och Moa hade så klart önskat att vi skulle ha fått berätta det här när vi kände oss redo. Det var något vi såg fram emot, och det kändes tryggt att själva kunna avgöra när tiden var mogen. Nu berövades vi dock den chansen. Nåväl – om allt går väl ska jag bli pappa i höst! Det är det finaste som någonsin hänt mig och jag önskar från djupet av mitt hjärta att allt ska gå bra. Att jag dessutom får dela detta med världens finaste person känns obeskrivligt bra”.

”Vill undvika mer spekulation”

Moa Wallin visar även upp på Instagram stories en konversation mellan henne och Anna Björklund, där hon redan i februari berättade att hon ville sluta med podden.

Anna Björklund menar dock att Moa Wallin ändrat sig några dagar efter konversationen och sagt att hon ville fortsätta med podden. Anna Björklund säger att hon nu valde att gå ut med uppbrottet på det sättet hon gjorde för att vara ärlig mot följarna.

”Jag ville vara ärlig för att undvika mer spekulation utan att lämna ut några snaskiga detaljer om mina kollegor som jag haft väldigt roligt med de här åren. Men våra lyssnare känner oss väl och det går inte att fortsätta släppa avsnitt som vanligt när vår relation förändrats så här”.

Hon kommer att medverka i ”Tankesmedjan” i P3 som planerat på onsdag.

När hennes graviditetsillamående går över hoppas hon på att komma igång med ett nytt program med intressanta gäster. Hon har inte pratat med Moa Wallin eller Bianca Meyer sedan gårdagens inlägg.

”Samtiden har också förändrats, Della Q behövdes när jag startade det och nu behövs något mer”, skriver hon.

Aftonbladet har sökt Moa Wallin och Mattias Knutson.

Publicerad:

LÄS VIDARE