Här slås komikern medvetslös på gatan

Våldsamma misshandeln fångad på övervakningsfilm

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Här slås komikern Andy Dick medvetslös – till synes oprovocerad.

Mannen som utdelar smockan ses på övervakningsfilmen lugnt lämna platsen efter misshandeln.

– Vi trodde han var död, säger komikerns bokningsagent enligt Fox News.

Övervakningsfilmen, som publicerats av flera amerikanska medier, visar hur komikern Andy Dick, 53, får en så hård smocka att han tuppar av och blir liggande medvetslös i 15 minuter.

Mannen som utdelar slaget syns på videon lugnt lämna platsen samtidigt som han plockar upp en flaska från trottoarkanten.

Misshandeln inträffade natten till i lördags utanför en bar i centrala New Orleans och Los Angeles Times uppger att polis nu utreder händelsen.

”Reagerade inte på tilltal”

Andy Dicks bokningsagent Robert Couvillion, som blev ögonvittne till misshandeln, berättar för den lokala Fox News-kanalen Fox 8 att komikern hårt slog i asfalten i fallet.

– Vi trodde att han var död. Sen, när han kvicknade till så trodde han att han var i Los Angeles. Han reagerade inte på tilltal, hans ögon var simmiga och det var riktigt illa, säger Couvillion till Fox 8.

Andy Dick har tvingats tillbringa flera dagar på sjukhus efter slaget, men har nu skrivits ut och befinner sig i sitt hem i Los Angeles.

Andy Dick.
Foto: TODD WILLIAMSON/AP
Andy Dick.

”Blev inte provocerad”

Gitarristen Paris Dylan var i New Orleans för att spela tillsammans med Andy Dick och såg också slaget.

”Vad som är chockerande för mig är hur tydligt det är att förövaren inte blev provocerad på något sätt. Och att han gick till attack med avsikt att skada allvarligt eller till och med döda, från ingenstans. Det var verkligen en skrämmande händelse”, säger han till den lokala nyhetssajten Nola via sms.

På övervakningsfilmen syns Dylan bärandes på en gitarr när han försöker komma till Andy Dicks undsättning.

”Jag rullade över honom på sidan och försökte hålla honom vid medvetande tills ambulanspersonalen kom”, skriver han till Nola.

Andy Dick är en flitigt anlitad birollsskådespelare som har setts i filmer som ”Zoolander” och ”Zoolander 2”, ”Road trip”, ”Blonde ambition” och ”Dude, where’s my car?”, på tv har han också gjort stora roller i komediserierna ”Newsradio” och ”inte helt perfekt”.

Natten till onsdagen grep polisen i New Orleans en 46-årig man som misstänks ha utfört attacken.

Publicerad:

LÄS VIDARE