Dakota Johnson – så var det att jobba med kärleken

Skådespelerskan om samarbetet med pojkvännen

Publicerad:
Uppdaterad:
Dakota Johnson och Chris Martin blev ett par 2017. Nu har de fördjupat relationen med gemensamt jobb.
Foto: EVAN AGOSTINI / AP
Dakota Johnson och Chris Martin blev ett par 2017. Nu har de fördjupat relationen med gemensamt jobb.

NÖJE

HOLLYWOOD

”50 shades of Grey”-skådespelerskan Dakota Johnson och Coldplay-sångaren Chris Martin är superhemliga när det gäller förhållandet.

Men beslutet att jobba tillsammans har fått dem att glänta på dörren till privatlivet. Nu kommenterar hon deras samarbete med videon ”Cry, cry, cry”.

– Det var en drömsk situation, säger hon till Aftonbladet.

Coldplay med Chris Martin, 43, i spetsen lät Dakota Johnson, 30, regissera videon tillsammans med Cory Bailey.

Arbetet skedde innan coronaviruset stängde ner allt arbete i USA. På Alla hjärtans dag hade videon premiär på Youtube.

Sedan dess har den bara på strömningsplattformen setts närmare sju miljoner gånger.

– Jag är skör och väldigt privat när det gäller mitt liv utanför arbetet. Därför vill jag inte gå in på det för mycket, men jag är så tacksam över att ha fått den här erfarenheten. Jag älskade att göra videon och jag älskar verkligen låten, säger Johnson på telefon från hemmet i Los Angeles.

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Chris Martin under en Coldplay-spelning på Friends Arena 2016.

Låter fantasin få fritt spelrum

”Cry, cry, cry” utspelas i en danssal och visar ett par från början av relationen till slutet av livet, hela tiden dansandes.

– Jag dansade när jag var yngre och har alltid gillat det. För mig är dans ett sätt att kommunicera känslor och dynamik i relationer. Jag ville undersöka om det var möjligt att visa det under en mångårig relation.

Hon säger att forumet gjorde att hon kunde gå in och ut ur tid och rum och att hon kunde låta fantasin få fritt spelrum.

– Det bästa med det är att man inte behöver förklara sig själv eller att det måste vara logiskt. Jag gillar den världen. Jag har inget emot att leva i den.

Johnson, som är dotter till skådespelarna Melanie Griffith och Don Johnson, uppger att hon varit intresserad av musik sedan hon var barn.

– Mina föräldrar spelade alltid musik hemma. Mina två äldre bröder är musiker. Min pappa var kompis med en rad musiker. Så för mig är musik ett av mina största intressen som lärt mig mycket om livet.

Publicerad:

LÄS VIDARE