Roseanne Barr

Roseanne Barr skyller rasistinlägg på sömntabletter

Av: 

Josefine Holmqvist

NÖJE

Skådespelaren Roseanne Barr twittrade ett rasistiskt inlägg – vilket ledde till massiv kritik och att tv-serien Roseanne läggs ner.

Nu säger hon att uttalandet berodde på att hon tagit sömntabletter.

”Jag ursäktar inte det jag gjorde, men jag har tidigare gjort märkliga saker medan jag varit påverkad av sömntabletter, som att kläcka ägg mot väggen klockan två på natten”, skriver hon bland annat.

Roseanne Barr, stjärnan i tv-serien ”Roseanne”, skapade ramaskri på Twitter när hon i ett inlägg menade att en afroamerikansk kvinna såg ut att vara en avkomma åt Muslimska brödraskapet och Apornas planet.

Nu menar Roseanne Barr att hennes kommentar berodde på att hon var påverkad av sömntabletter:

”Klockan var två på morgonen och jag sömntablett-tweetade. Dessutom var det Memorial Day. Jag gick för långt och kommer inte att försvara det. Det är oförsvarbart”.

”Jag ursäktar inte det jag gjorde, men jag har tidigare gjort märkliga saker medan jag varit påverkad av sömntabletter, som att kläcka ägg mot väggen klockan två på natten”.

”Minns inte att rasism var sidoeffekt”

Hennes påstående om att det var sömntabletter som fick henne att skriva rasistiska inlägg, har lett till att många kändisar raljerat över detta i sociala medier.

CNN:s nyhetsankare John Berman skriver: ”Jag har tagit sömntabletter en gång. Men jag minns inte att rasism var en sidoeffekt”. Skådespelaren Don Cheadle skriver: ”Sömntabletter är en sjujäkla drog”. Kumail Nanjiani, skådespelare, skriver: ”Pol Pot tog mycket sömntabletter”.

Sanofi, det franska företaget som tillverkar de sömntabletter Roseanne Barr pekar ut, har också uttalat sig om skådespelarens kommentar:

”Alla människor, oavsett ras, religion eller nationalitet, arbetar på Sanofi varje dag för att förbättra livet för människor världen över. Trots att alla receptbelagda behandlingar har sidoeffekter, är inte rasism en känd sidoeffekt till någon av våra mediciner”.

Tv-serien nedlagd

ABC, tv-bolaget bakom ”Roseanne”, meddelade på tisdagen att de lägger ner tv-serien, och att det inte blir en andra säsong. De kallade hennes inlägg för ”avskyvärda” och ”motbjudande”.

Valerie Jarrett, kvinnan som den rasistiska tweeten handlade om, var en av Barrack Obamas viktigaste medhjälpare medan han var president. Hon har inte kommenterat Roseanne Barrs inlägg.

På fredag kommer Roseanne Barr att medverka i podcasten ”The Joe Rogan Experience”, som drivs av komikern Joe Rogan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen – ”The Big Lebowski”

ÄMNEN I ARTIKELN

Roseanne Barr

ABC

Rasism

Sömn