Justin Bieber anklagas för sexuellt övergrepp

Världsstjärnan nekar och slår tillbaka med flera tweets: ”Finns ingen sanning”

Publicerad:
Justin Bieber nekar till anklagelser om sexuella övergrepp.
Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN
Justin Bieber nekar till anklagelser om sexuella övergrepp.

NÖJE

Justin Bieber anklagas för ett sexuellt övergrepp som ska ha skett 2014, skriver bland annat Entertainment Weekly.

Nu slår stjärnan tillbaka.

”Jag vill vara tydlig. Det finns ingen sanning i denna berättelse”, skriver han i en av flera tweets.

Det är på Twitter som en användare vid namn Daniella anklagar världsstjärnan Justin Bieber, 26, för att ha sexuellt utnyttjat henne vid ett tillfälle 2014. Inläggen är nu raderade från plattformen men enligt användaren ska övergreppet ha skett efter en konsert då Bieber bjudit med henne och hennes vänner till hotellet Four Seasons Hotel i Austin, Texas, skriver Entertainment Weekly.

Nu försvarar sig popsångaren med en rad tweets.

”Jag vill vara tydlig. Det finns ingen sanning i denna berättelse. Som jag snart kommer visa var jag aldrig på den platsen”, skriver han.

”Sexuella övergrepp är något jag inte tar lätt på”

Kvinnan som anklagar Bieber menar att han ska ha tagit henne till ett annan rum där övergreppet ska ha skett. Popstjärnan menar att detta inte har hänt då han och dåvarande flickvännen Selena Gomez, 27, var tillsammans mellan den 9–10 mars, då övergreppet ska ha skett. Han länkar även med en artikel från den tiden som rapporterade att Gomez var med honom under kvällen.

”Jag tar normalt inte upp saker eftersom jag har behandlat slumpmässiga anklagelser under hela min karriär. Men efter att ha pratat med min fru och mitt team har jag beslutat att prata om en sak. Rykten är rykten men sexuella övergrepp är något jag inte tar lätt på. Jag ville göra ett uttalande direkt, men av respekt för så många offer som dagligen hanterar dessa frågor ville jag se till att jag samlade fakta innan jag gjorde något uttalande”, skriver han.

Foto: Richard Shotwell / TT
Bieber menar att han var tillsammans med dåvarande flickvännen Selena Gomez då övergreppet ska ha skett.

”Kommer att samarbeta med Twitter och myndigheter för att vidta rättsliga åtgärder”

Han förnekar också vistelsen på Four Seasons Hotel och visar upp mejl och kvitton som han säger är från ett Airbnb-boende den 9 mars och ett annat hotell den 10 mars. Kvittot från det andra hotellet är signerad med namnet ”Mike Lowery”. Enligt Bieber var det ett alias han brukade använda.

Den anonyma kvinnan har ännu inte uttalat sig ytterligare. Men Justin Bieber låter sig hälsa att han kommer gå vidare med ärendet.

”Varje påstående om sexuella övergrepp bör tas på mycket stort allvar och det var därför min respons behövdes. Men denna historia är faktiskt omöjlig och det är därför jag kommer att samarbeta med Twitter och myndigheter för att vidta rättsliga åtgärder”, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE