Alec Baldwin

Alec Baldwin: ”Vill jag jobba mer efter det här?”

Skådespelaren har inga skuldkänslor

Av: 

TT

NÖJE

Alec Baldwin säger att han känner stor sorg och ånger, men att han inte har skuldkänslor efter dödsolyckan vid inspelningen av filmen ”Rust”.

– Någon bär ansvaret för vad som hände, jag kan inte säga vem, men det är inte jag, säger Baldwin in en intervju med tv-bolaget ABC.

Den 21 oktober sköt skådespelaren Alec Baldwin av misstag ihjäl fotografen Halyna Hutchins, samt skadade regissören Joel Souza, under inspelningen av lågbudgetfilmen ”Rust” i New Mexico i USA.

Intervjun med ABC sändes på torsdagskvällen i USA och det är första gången som Baldwin gör längre uttalanden om dödsskjutningen.

– Helt ärligt, om jag hade känt att jag var ansvarig (för det som hände) hade jag tagit livet av mig, säger han.

Alec Baldwin intervjuades av tv-bolaget ABC om dödsolyckan på inspelningen av filmen "Rust".

Förstod inte

Baldwin säger att det var Hutchins som hade bett honom att rikta vapnet mot henne och att hon hade sagt åt honom att dra tillbaka hanen.

– Jag släpper hanen och ”pang” så går vapnet av.

Baldwin säger att det tog 45 minuter till en timme innan han ens anade att det hade varit skarp ammunition i pistolen och att han inte visste det med säkerhet förrän han frågades ut om det flera timmar senare. Han trodde att Hutchins hade skadats av ett löst skott på nära håll eller fått en hjärtattack.

– Tanken att någon hade satt skarp ammunition i pistolen fanns inte ens.

Utredare har beskrivit brister i hur vapen hanterades vid ”Rust”-inspelningen, men säger att det är för tidigt att avgöra om åtal ska väckas. Baldwin säger att han hade förtroende för Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig.

– Jag antog att eftersom hon var där och hon hade anställts så var hon redo för jobbet.

Inte sovit på veckor

Baldwin tror inte att han kommer att ställas inför rätta för skottlossningen. Men säger att händelsen har påverkat honom starkt.

– Jag drömmer om det här hela tiden. Jag vaknar ständigt av att vapen går av. Dessa bilder har kommit in i mitt huvud, har hållit mig vaken om nätterna och jag har inte sovit på flera veckor, säger han.

På frågan om hans karriär är över, svarar Baldwin ”det kan den vara”.

– Jag har sagt till mig själv: ”Vill jag jobba så mycket mer efter det här?”.

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Paniken i kyrkan när stjärnan sköt

ÄMNEN I ARTIKELN

Alec Baldwin