Mariah Carey stäms av sin bror efter självbiografin

Anklagar stjärnan för lögner om knark och våld

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Först stämdes hon av systern.

Nu vidtar även Mariah Careys storebror rättsliga åtgärder mot stjärnans bok.

– Den har utsatt mig för extrem psykisk ångest, skriver han.

Mariah Carey.
Foto: AP
Mariah Carey.

För en dryg månad sedan stämdes Mariah Carey, 51, av sin storasyster. Nu stämmer även den äldre brodern Morgan Carey, 61, henne för förtal och ”känslomässigt lidande” till följd av självbiografin ”The meaning of Mariah Carey”, enligt BBC. I boken skriver Carey om ett vilt slagsmål mellan brodern och pappan, som krävde hela 12 poliser för att sära på dem.

Morgan Carey menar att slagsmålet är helt och hållet är påhittat, och att det vore osannolikt att fler än en till två poliser skulle åka på ett larm om ett sådant bråk. Han stämmer också systern för en passage som antyder att han försökt tillskansa sig pengar av henne efter att hon blivit framgångsrik.

Extrem ångest

Brodern menar att boken orsakat honom ”extrem psykisk ångest” och skadat hans rykte ”allvarligt”. Hur stor summa han stämmer henne på är ännu okänt, men systern kräver inte mindre än 10,5 miljoner kronor.

Alison A Carey, 58, skriver i sin stämningsansökan att systern utsatt henne för en ”hjärtlös, elak, hämndlysten och mycket onödig offentlig förnedring”. I boken skriver Mariah Carey att hon som 12-åring blev drogad av sin storasyster med bland annat valium och kokain. Systern menar att det är påhittat och att det inte finns bevis på att något sådant ska ha inträffat.

Varken Mariah Carey eller brodern har kommenterat stämningsansökan. ”The meaning of Mariah Carey” utgavs i september förra året och är skriver tillsammans med Michaela Angela Davis.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN