Blake Lively

Blake Lively anklagas för rasism

Av: 

Raluca Dintica

NÖJE

Citerar 90-tals låten ”Baby got Back”

Skådespelerskan Blake Lively försökte vara lite rolig. Hennes bild på Instagram få nu folk istället att rasa.

L.A. face with an Oakland booty

Stjärnan försökte vara lite rolig när hon postade ett foto på sig från filmfestivalen i Cannes. Hon lade upp ett foto där hon är klädd i en tajt klänning i guld. I texten skrev hon ”L.A. face with an Oakland booty”.

Textraden är från 90-tals låten ”Baby got Back” med Sir Mix-A-Lot där han rappar om att han tycker om stora rumpor och hyllar färgade kvinnors kurvor. Blake Lively var nog ute efter att hylla sina graviditetskurvor. Men det hela blev fel och nu anklagar folk henne för att vara rasist.

Avhumanisering

En kvinna på Twitter skriver: ”Ännu en dag, ännu en rik, vit, kvinna som använder färgade kvinnors kroppar för att göra en poäng.”

En person skrev på Instagram att: ”Låten är inte rasistisk men sättet hon citerar den på är det. Genom att antyda att vita, blonda kvinnor är L.A./Hollywood och att stora rumpor är svarta, bidrar hon till objektifieringen och avhumaniseringen av färgade kvinnor i USA. Det är därför detta är ett problem”.

En tredje undrar om Blake Lively ens varit i Oakland.

Blake Lively är inte den enda som citerat låten och just den textraden. Det har även bland andra Khloe Kardashian och Katy Perry gjort, skriver The Telegraph.

Det är många som försvarar Blake Lively också och menar att det är härligt att hon hyllar kvinnors kurvor med glimten i ögat.

– Så Blake Lively anklagas för rasism efter att hon citerat en Sir-Mix-A-Lot-låt på hennes Instagram? Jag tycker att folk tar det här med rasism lite för långt, säger en person på Twitter.

Redan skapat kontroverser

Blake Lively har redan provocerat många under Cannesfestivalen då hon försvarade regissören Woody Allen efter pedofilanklagelserna mot honom.

Hon är med i hans film ”Café Society” och hade följande att säga om regissören i LA Times.

– Det är otroligt vad Woody har skrivit för kvinnor. Det är väldigt farligt att uttala sig om saker som man inte vet någonting om. Jag känner bara till min egen erfarenhet och enligt den ger Woody Allen kvinnor styrka.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Blake Lively

LÄS VIDARE

”Gossip girl” – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Blake Lively

Instagram

Klick!

Rasism