Publicerad:
Uppdaterad:

Idol 2019

PRESENTERAS AV

Madeliefs hårda kritik mot idoljuryn efter uttåget

”Händer väl varje år att de har sina favoriter”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Madelief Termaten tvingades lämna kvällens ”idol” i TV4.

Efter uttåget var det en besviken idoldeltagare som anklagade juryn för att favorisera vissa deltagare.

– Det händer väl varje år att de har sina favoriter på det sättet, säger hon till Nöjesbladet.

Madelief Termaten, 17, valde att framföra Eliza Doolitles låt ”Pack up” under femte fredagsfinalen av ”Idol”. Efter framträdandet var juryn kritisk mot låtvalet.

– Detta kommer inte vara snackisen i morgon. Det är viktigt nu och det är hård konkurrens i tävlingen, säger Nikki Amini i programmet.

Även tittarna var skeptiska och när slutresultatet presenterades stod det klart att Madelief gjort sitt i ”Idol”.

Efter beskedet var det en besviken deltagare som hade hoppats på en livboj, vilket hon inte fick. På scen kritiserade hon juryn och anklagade dem för att favorisera andra deltagare.

– Snälla juryn, sluta favorisera och sluta gå med den inställningen ”åh, jag är orolig för de här”, sa hon.

”Det händer väl varje år”

När Nöjesbladet pratar med Madelief efter sändningen är hon besviken över att få lämna tävlingen.

– Det känns jättetufft, det känns jobbigt. Men jag är så stolt över mig själv. Idolresan må vara slut, men min artistresa är inte slut och jag ska göra mitt bästa för att resa runt i världen och bli den världsartisten jag vill bli, säger hon.

Madelief Termaten kramas om av Anders Bagge
Foto: PETER WIXTRÖM
Madelief Termaten kramas om av Anders Bagge

Att anklaga juryn för för favoriseringen är något hon står fast i och säger att det är ett återkommande fenomen i ”Idol”.

– Det händer väl varje år att de har sina favoriter på det sättet. Jag tycker faktiskt att man borde ha inställningen att gå till en fredagskväll och vara öppen.

Bagge: ”Håller inte med”

Jurymedlemmen Anders Bagge förstår att Madelief är besviken, men håller inte med om att de skulle favorisera vissa deltagare.

– Ena sekunden var jag ganska hård och tuff mot exempelvis Kim, för att i dag säga “nu har du hittat tillbaka”. Klart, det gör alltid ont att höra kritik, men det kan vi ta. I stundens hetta kände hon… jag vet inte riktigt. Hörde faktiskt inte exakt vad hon sa, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Hon kom fram och vi pratade med varandra sen. Det är nog ganska lugnt faktiskt. Men ja, det är klart att man ska kunna kritisera oss också. Jag har inga problem att bli kritiserad, jag kritiserar ju också – men samtidigt kan jag också berömma.

Varför blev det ingen livboj till Madelief?

– Vi var oense. Alla fyra i juryn måste säga ja. Det kan ha varit tre som sa ja, eller hur? Det vet inte du men det vet jag.

Hur många var det då?

– Det säger jag inte.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I femte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” diskuterar Linn och Bea säsongens stora cliffhanger och avslöjar nakenbilden som chockar Instagram.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN