Medicinexpert varnar för Paltrows covid-tips

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Gwyneth Paltrows covid-tips gillas inte av den brittiska medicinska expertisen. Arkivbild.
Foto: Evan Agostini/AP/TT
Gwyneth Paltrows covid-tips gillas inte av den brittiska medicinska expertisen. Arkivbild.

NÖJE

De amerikanska skådespelaren Gwyneth Paltrows råd till personer som drabbats av covid-19 har fått den medicinske chefen för brittiska vårdsystemet NHS, Stephen Powis, att höja ett varningens finger, skriver Guardian.

Paltrow delar på sin livsstilsajt Goop frikostigt med sig av tips efter att själv ha insjuknat i sjukdomen i januari – vilket ska ha lett till extrem trötthet och "hjärndimma". Den amerikanska skådespelaren skriver att hon nu kurerar sig med hjälp av fasta och behandlingar i en infraröd bastu – allt i helande syfte.

Powis påminner i ett uttalande om det ansvar som Paltrow och andra inflytelserika stjärnor har när de talar om behandling av covid-19 – och understryker att "vissa av hennes metoder inte alls är de som vi från NHS rekommenderar."

Det är inte första gången som den amerikanska skådespelaren hamnar i blåsväder för sina hälsotips. 2018 tvingades Paltrows företag Goop betala 1, 3 miljoner kronor efter att ha stämts av åklagare i Kalifornien för att ha vilselett konsumenter med sina produkter.

Publicerad:

LÄS VIDARE