Nour El Refai

Nour El-Refai slår tillbaka mot Sigge Eklund

”Fel att göra reklam med sina barns ansikten”

Av: 

Amanda Hällsten

NÖJE

Nour El-Refai slår tillbaka efter Sigge Eklunds kritik.

I sin och särbon Henrik Schyfferts podcast försvarar hon valet att inte visa sitt barns ansikte i sociala medier.

– Jag tycker att det är fel att sälja produkter och göra reklam med sina barns ansikten, säger hon.

Nour El-Refai.
Nour El-Refai.

Författaren Sigge Eklund, 46, har kritiserat skådespelaren och komikern Nour El-Refai, 33, för att hon inte vill visa sitt barns ansikte på Instagram.

Nu slår hon tillbaka.

– Jag tycker att det är fel att sälja produkter och göra reklam med sina barns ansikten. De har ingen uppfattning om vad det där är, ingen chans att säga ja eller nej, säger hon i sin och särbon Henrik Schyfferts, 53, podd ”Nours poddelipodd. Och Henrik”, och fortsätter:

– Det blir grovt och det har blivit normaliserat, fast det egentligen är helt jävla absurt.

”Känns äckligt”

I det senaste avsnittet av särboparets podcast diskuterar de om det är rätt eller fel att använda sina barn i reklam på sociala medier.

– Vi brukar sitta hemma vid köksbordet och smygstöra oss på alla kända personer som säljer ut sina barn för saker. När är det okej och inte? säger Nour, och fortsätter:

– Det finns ju folk som då inte lägger ut ansiktet, men ändå lägger ut bilder på barnen där de får saker. Sedan finns det dem som faktiskt sätter en produkt i händerna på barnen och fotar och lägger ut. Jag tycker båda känns äckligt.

”Han tycker att jag är fjantig”

Henrik håller med Nour om att det är fel. Han säger att det oftast är kvinnor som får kritik för det, men att många män också använder sina barn i olika samarbeten på sociala medier.

– Jag kan räkna upp flera snubbar som gjort det här, men som inte blir uthängda. Sigge Eklund har gjort reklam för länsfastigheter, eller något, där han fått en nyfödd bebis och säljer någon försäkring, säger Henrik Schyffert.

Nour El-Refai berättar att Sigge Eklund tidigare har kritiserat henne för att hon inte vill visa sitt och Henriks barns ansikte på Instagram.

– Det blir som två lag, vi som tycker det är okej att visa upp våra barn och vi som inte tycker att det är okej. Just Sigge Eklund har ju kritiserat mig för att han tycker att jag är fjantig som inte vill visa barnets ansikte.

Paret säger även att det kan vara svårt att avgöra vad som är reklam och inte, och att det är en fin linje däremellan.

– Jag tycker ju inte att alla är fjantiga som visar barnets ansikte, men jag tycker att det är fel att göra reklam med sina barns ansikte, säger Nour El-Refai.

Aftonbladet har sökt Sigge Eklund för en kommentar om Nour El-Refais kritik mot honom i podden.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Sigge Eklund.
Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisarna om barn i sociala medier: ”Låt ungarna vara ifred”

ÄMNEN I ARTIKELN

Nour El Refai

Henrik Schyffert

Sigge Eklund