Bonde söker fru

Pontus miss var tydlig för alla – utom honom själv

Linn Elmervik om bondens chockvändning

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Pontus velade i en hel säsong.

Sedan valde han Emmy – men ändrade sig igen.

Var känsloförvirringen resultatet av den berömda tv-sjukan?

Pontus Mikaelsson, 35, har haft det tufft hela säsongen.

Spannmålsbonden har haft känslor för samtliga brevskrivare och kysste alla tre som var kvar på gården för bara några veckor sedan. In i det sista velade han fram och tillbaka innan han till slut bestämde sig för att i slutvalet välja Emmy.

Sedan rasade allt.

När Linda Lindorff kom tillbaka för att undersöka hur det gått hade en plågad Pontus ångrat sig. Något fattades med Emmy och han saknade sin andra brevskrivare Lisa.

Att han inte var kär i Emmy hade jag kunnat tala om för honom redan efter förra veckans avsnitt, när han inte klarade av att svara på frågan om han var attraherad av henne eller inte.

– Det är klart jag känner viss...attraktion för dig, blev det tveksamma utlåtandet.

Pontus med brevskrivaren Emmy.
Pontus med brevskrivaren Lisa.
Kanske drabbades Pontus av den berömda tv-sjukan

Att rygga tillbaka inför minsta lilla kärleksförklaring är aldrig ett gott tecken. Det tyder antingen på att man inte är särskilt intresserad – eller har anknytningsproblem. Inget av det är att föredra i en relation. I Pontus fall blev det glasklart för de flesta utomstående att det handlade om det förstnämnda, han var uppenbart förälskad i Lisa.

Trots det var det svårt att hålla reda på känslorna. Kanske drabbades Pontus av den berömda tv-sjukan, där känslor uppstår medan ett program spelas in – för att sedan dö så fort kamerorna släcks? Det har tyvärr hänt många under ”Bonde söker frus” 15 år, för att inte tala om deltagare i andra dejtingprogram.

Kan ha hittat Sveriges mest diplomatiska tjejer

Pontus hade tur som på något mystiskt sätt lyckades reda ut kärlekskaoset.

Bytet genomfördes utan drama och panik tack vare de värdiga tjejerna. Emmy tog (imponerade nog) dumpningen med ro och önskade bonden lycka till innan hon hoppade in i bilen och lämnade gården. När han sedan tvingades söka upp Lisa och lägga sig platt hade hon förlåtit honom och ville gärna börja träffas igen. Pontus kan mycket väl ha hittat Sveriges mest diplomatiska och rationella tjejer.

Ibland är ett felval det bästa som kan hända. Bara man inte ångrar sig igen.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för brevskrivarna i ”Bonde söker fru”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonde söker fru

TV4

Linda Lindorff