Disney Plus höjer priset rejält i Sverige

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DISNEYPLUS.COM

NÖJE

Nu ökar Disney Plus sitt utbud – och pris.

Efter några månader i Sverige stiger månadskostnaden med 29 procent.

”Jag ser risken att vi tappar kunder som minimal”, säger Aurora Stark, kommunikationschef på Disney Norden, till Dagens Media.

I september lanserades Disney Plus i Sverige – med ett strategiskt lågt pris. Bara några månader senare ökar streamingtjänstens månadskostnad från 69 kronor till 89 kronor, skriver Dagens Media.

Anledningen är ett ökat utbud. Varumärket Star läggs till tjänsten, med innehåll från bland annat 20th Century Studios, FX och Disney Television Studios.

Enligt Aurora Stark, kommunikationschef på Disney Norden, kommer antalet titlar på Disney Plus över tid att dubbleras.

”Dessutom kommer en mängd nytt familjevänligt innehåll: över 100 nya titlar per år, inklusive 10 nya Star Wars-serier, 10 nya Marvelserier och 15 nya serier från Disney och Pixar de närmaste åren, skriver hon i ett mejl till Dagens Media.

Ökar med 29 procent

Den 29-procentiga prishöjningen träder i kraft den 23 februari och gäller i hela Europa och en handfull andra länder. Men för befintliga kunder kommer prishöjningen att ske först ett halvår senare, den 23 augusti.

”Om man har tecknat ett årsabonnemang före den 23 februari träder prishöjningen i kraft när det året är slut,” skriver Aurora Stark.

Hon ser risken att det höjda priset kan leda till tappade kunder som ”minimal”.

”Vi erbjuder ett fantastiskt innehåll till ett mycket konkurrenskraftigt pris,” skriver Aurora Stark.

Det breddade utbudet är en del av Disney Plus satsning på att gå från 86,8 miljoner abonnenter världen över till omkring 250 miljoner. Enligt Dagens Media har siffror från Mediavision tidigare visat att runt 450 000 hushåll tecknat en Disney Plus-prenumeration.

Publicerad:

LÄS VIDARE