Publicerad:
Uppdaterad:

Jenny Alversjö till akuten – direkt efter Nyhetsmorgon

TV4-profilens ord från sjukhuset

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda, Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Jenny Alversjö försökte träna bort smärtan i ryggen.

Men det visade sig att hon drabbats av en svår infektion i njuren, och igår fick hon åka akut till sjukhus.

”Har ont och är trött men glad att jag till slut förstod att jag var sjuk”, skriver Jenny i ett sms till Nöjesbladet.

Det var efter torsdagens sändning av ”Nyhetsmorgon” som Jenny Alversjö efter en längre tids smärta i ryggen tvingades åka in akut till Danderyds sjukhus i Stockholm. På Instagram skriver hon om upplevelsen och lägger ut en bild på sin arm med droppanordning i.

”Tvära kast. Direkt från sändning i hög fart till akuten. ”Det här är en konstig körning”, sa taxi chauffören och gasade på. In direkt, 40 graders feber och den ”låsning” i ryggen jag försökt träna bort i en vecka var svår infektion i njuren. Plankan fungerar sådär... Nu inlagd på njurmedicin och blir omhändertagen av fantastisk personal. Livet”.

Många av Jennys kollegor och vänner skickar uppmuntrande kommentarer: ”Va??? Baby...”, skriver Tilde de Paula följt av tre röda hjärtan. Micael Bindefeld skriver ”Älskade vän! Tänk inte ens jag som känner dig och satt i direktsändning innan du åkte till sjukhuset märkte någonting. Du är så galet proffsig. Var rädd om dig nu och bli frisk fort”.

– Har ont och är trött men glad att jag till slut förstod att jag var sjuk. Nu blir jag proffsigt omhändertagen och blir kvar på sjukhuset några dagar, skriver Jenny i ett sms till Nöjesbladet.

En sjukhusvistelse som blev uppmärksammad var när Jenny efteren semesterresa till Bali drabbades av denguefeber, ett viras som sprids via myggor. Jenny rasande på kort tid över tio kilo i vikt.

 – Jag trodde jag skulle dö, och det var nog fler än jag som trodde det. Man blir extremt dålig på kort tid och kan gå från noll till hundra på några timmar. Som mest var febern uppe i 42,5 grader och inget febernedsättande bet. Det är ett virus som måste läka ut. Men det tog över en vecka innan läkarna gav mig en diagnos. Först trodde de att jag hade fått svininfluensa. Det var fruktansvärt. Jag låg på sjukhuset och tänkte, att får jag bara bli frisk ska jag aldrig mer önska mig något i livet. Jag ville bara överleva, sa Jenny i vintras till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: