Publicerad:
Uppdaterad:

”Talang”-deltagaren störtade mot marken i trapetstrick – framför tvåårige sonen

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tisdagens avsnitt av ”America’s got talent”, den amerikanska motsvarigheten till ”Talang”, tog en dramatisk vändning.

Makarna Mary och Tyce gjorde ett trapetsnummer när Tyce plötsligt tappade Mary, som störtade flera meter mot ett brinnande golv.

I publiken satt deras tvåårige son.

Trapetskonstnärerna och äkta makarna Mary och Tyce imponerade på juryn med ett avancerat nummer flera meter ovanför en brinnande scen. Tyce är dessutom blind på högra ögat efter en ögonsjukdom.

Jurymedlemmerna tjöt rakt ut vid flera av de spektakulära tricken, som paret utförde helt utan säkerhetslinor.

Men i finalen, som Tyce genomförde med ett tygstycke för ögonen, gick något snett. Hängandes upp och ner i trapetsen gjorde han sig redo för att fånga sin fru, som därefter kastade sig bakåt och neråt. Men Mary gled ur sin makes grepp – och störtade mot det brinnande golvet.

Juryn och publiken skrek rakt.

Störtade framför sonen

I publiken satt parets tvåårige son, Jaxx, tillsammans med sin farmor.

Det här var en av få tillfällen som den lilla familjen faktiskt var samlad, vilket Mary berättar i programmet. Då Mary och Tyce turnerar i jobbet, måste Jaxx mestadels vara hemma. Drömmen är därför att sätta upp en show i Las Vegas, där familjen också kan bo.

Lyckligtvis landade Mary väl på en säkerhetsmatta under trapetsen. Enligt The People försäkrade hon att fallet inte var så hemskt som det verkade, även om det hade gjort ont.

”Väldigt svettiga”

På onsdagen berättar paret för TMZ att affärerna blomstrar, trots missen direktsändning.

– Vi har fått erbjudanden angående samarbeten och evenemang. Det har varit trevligt. Folk har sträckt ut en hand som tyckte vårt nummer var coolt, så det är häftigt att uppleva det, säger Tyce.

Mary förklarar varför numret gick snett.

– Det finns flera saker som vi tror orsakade det. Vi har aldrig gjort trapets med eld förut och vi blev väldigt svettiga. Så det var dels svetten, olika ljus som vi inte var vana vid, men framförallt var det nog publikens reaktion. Normalt faller jag på verbalt kommando, men jag kunde inte höra något på grund av publiken. Det är underbart att alla hejade på oss, vi älskar det, men i det ögonblicket var jag ”öhm.. okej, jag gör det bara!”, säger hon till nöjessajten och fortsätter:

– Den enda skadan jag fick var ett litet blåmärke på ryggen. Jag har haft mycket värre skador tidigare och så har jag fött ett barn så jämfört med det mår jag bra.

1 av 4 | Foto: NBC
Tyce tappar Mary, som störtar mot golvet.

Ville göra om tricket – fick nej

Efter ett par tysta sekunder, reste sig Mary upp och förtydligade att hon inte blivit allvarligt skadad i fallet. Samtidigt hissades Tyce ner, som skyndade sig att överösa sin fru med kramar och kyssar.

Paret beslöt sig för att göra om finalen – men juryn sa bestämt nej.

– Det har inte funnits en sångare som varit perfekta, men ändå helt fantastiska. Det gör dem mänskliga. Konsekvensen här är lite värre än att sjunga falskt, du kunde ha brutit nacken. Men det här var otroligt, säger Simon Cowell.

Mary och Tyce brast ut i gråt av juryns unisona hyllning – och skickades därefter vidare i tävlingen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN