”TV4-profilen drog ner mina kalsonger”

Förnekar brott: ”Det var verkligen bara en puss” – i dag inleds rättegången

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Han åtalas för att ha dragit ner en bekants kalsonger – och tagit dennes penis i munnen.

I dag inleds rättegången mot TV4-profilen, som nekar till brott.

– Det blev hets om att jag skulle pussa på hans snopp. Så jag böjde mig fram och gjorde det, säger han i förhör.

På fredagsmorgonen beslutade rättens ordförande att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar.

Strax före 9 på fredagsmorgonen anlände TV4-profilen till Stockholms tingsrätt tillsammans med sin advokat. Han gick rakt in i rättssalen utan att svara på några frågor.

Nu inleds rättegången där det ska klargöras vad som hände i en stängd butikslokal en sen vinternatt i februari.

Kammaråklagaren Christina Voigt yrkar under rättegångens inledning på att TV4-profilen ska fällas för sexuellt övergrepp alternativt sexuellt ofredande.

– NN (TV4-profilen, reds anm) begick gärningen med uppsåt, säger åklagaren inför rätten.

Målsäganden kräver också skadestånd med totalt 13 250 kronor.

TV4-profilens försvarsadvokat Björn Sandin säger att TV4-profilen förnekar brott och säger samtidigt att TV4-profilen i förhör kommer att bekräfta delar av händelseförloppet, men menar att det skett på målsägandes uppmaning.

Stängda dörrar

Därefter beslutar rättens ordförande, rådman Karin Palmgren Goohde, att rättegången ska hållas bakom stängda dörrar.

I polisförhör har TV4-profilen och målsäganden berättat om hur den arbetsrelaterade middagen fortsatte med barbesök och när krogen stängde fortsatte de tillsammans med ytterligare en bekant vidare till en stängd butikslokal. Där dracks det mer alkohol samtidigt som de tittade på en ny klädkollektion.

Sedan går uppgifterna isär.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
TV4-profilen anländer till Stockholms tingsrätt.

Kände sig paralyserad

Mannen som polisanmält TV4-profilen berättar i polisförhör att han gick med på att prova ett par byxor på TV4-profilens uppmaning.

– Och då så sätter han sig ner på huk och så drar han ner mina kalsonger och försöker då utföra oralsex på mig, säger mannen i förhör med polisen.

Han beskriver sig som paralyserad under händelsen, men backar undan när den tredje personen, en av hans vänner, kommer tillbaka in i lokalen efter ett toalettbesök. Han får på sig byxorna igen, och efter ett tag lämnar de alla tre butikslokalen tillsammans. Utanför stannar målsäganden kvar tillsammans med sin vän och de bestämmer sig för att ringa polisen.

De två poliser som kommer till platsen beskriver båda hur målsäganden är upprörd och gråter när han berättar för dem om händelsen.

Försvaret: ”De var hetsiga och större”

Men TV4-profilen har en annan bild av händelsen.

Enligt ett yttrande från frivården har TV4-profilen beskrivit stämningen som ”uppsluppen, grabbig och tidvis gränslös” där han tillsammans med målsäganden och en annan person provat kläder, en av killarna har gjort juckrörelser och när TV4-profilen var ensam med målsäganden ska denne ha sagt: ”pussa på den här” och menat sitt kön.

– Det blev hets om att jag skulle pussa på hans snopp. Så jag böjde mig fram och gjorde det. Det var verkligen bara en puss, inget annat, säger TV4-profilen i polisförhör.

– Känslan var att jag kände mig lite utsatt och de var hetsiga och fysiskt större än mig. Sen vet jag inte om killen liksom fick ångest för att han hade tjej eller att den andra killen såg eller om de planerat att sätta dit mig. Det vet jag inte.

Enligt TV4-profilen var sällskapet kvar i lokalen i ytterligare en halvtimme efter händelsen innan de alla tre lämnade lokalen och han tog en taxi hem.

Satt häktad

Det misstänkta övergreppet skedde i Stockholm i februari och dagen efter greps TV4-profilen, som flera gånger medverkat i ett av kanalens största tv-program, misstänkt för våldtäkt. Efter att mannen suttit häktad i tre dygn avskrevs våldtäktsmisstanken, men sedan dess har utredningen fortsatt.

När rättegången inleds på fredagen står TV4-profilen åtalad för sexuellt övergrepp, alternativt sexuellt ofredande.

– Under en utredning kommer det hela tiden fram nya uppgifter och då gjorde jag den bedömningen att bevisningen räcker till sexuellt övergrepp, säger kammaråklagare Christina Voigt inför rättegången.

Bland vittnena som kallats till rättegången finns bland annat målsägandens vän som var med under den aktuella natten.

– Jag tycker att det finns bra stödbevisning, säger Christina Voigt.

TV4-profilens försvarsadvokat Björn Sandin säger att hans klient nekar till brott.

– I förundersökningen ser du vad han (TV4-profilen, reds anm) vidgår att han har gjort vid det aktuella tillfället och det menar jag inte är att betrakta som ett brott. Därför förnekar han brott och han hoppas naturligtvis att han ska frikännas, säger Sandin.

Publicerad:

LÄS VIDARE