Känd sångare död – sörjs av bandmedlemmarna

Lars-Göran Petrov var sjuk i cancer

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Förre Entombed A.D.-sångaren Lars-Göran Petrov, är död, skriver bandet på sina sociala medier.

Han dog efter en tids sjukdom.

”Vi är förkrossade över att meddela att vår älskade vän Lars-Göran Petrov har lämnat oss”, skriver bandet på sin Facebook-sida.

Dödsmetallbandet Entombed A.D. har sina rötter i det band som hette Nihilist och bildades 1987. Lars-Göran Petrov var med och bildade bandet som under en period även bara hette Entombed.

Han har tidigare berättat om sin cancersjukdom som var obotlig.

”Han har förändrat så många liv med sin röst, sin musik, sin karaktär och sin unika personlighet. LG: s leende är något vi kommer att bära för evigt i våra hjärtan”.

LG Petrov under en spelning på Sweden Rock.
Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN
LG Petrov under en spelning på Sweden Rock.

Hyllas av bandet

Han sörjs av bandets övriga medlemmar som i sitt hyllningsinlägg även lyfter annat än Lars-Göran Petrovs musikaliska gärning.

”Det är med den djupaste sorgen vi måste meddela att Lars-Göran Petrov har lämnat oss. Han var (är!!!) en otrolig vän, och en person som har berört så många människor”, skriver bandet på sin Facebook-sida.

Förutom Petrov bestod bandet av Olle Dahlstedt som spelade trummor och gitarristerna Nico Elgstrand och Guilherme Miranda.

”När han i en intervju fick frågan vad han skulle vilja ha skrivit på sin grav och vad som blir hans arv , sade han: ′′Jag kommer aldrig att dö, det kommer aldrig att dö ". Och det gjorde du inte. Du kommer att leva för evigt i våra hjärtan”, skriver bandet.

Lars-Göran Petrov blev 49 år.

Foto: RICKARD NILSSON
Lars-Göran Petrov, blev 49 år.
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN