Asap Rocky överklagar inte misshandelsdomen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsartisten Asap Rocky överklagar inte sin misshandelsdom, säger artistens advokat Slobodan Jovicic till TT.

– Han är väldigt besviken på utfallet givetvis, och det finns en uppfattning från vår sida om att tingsrätten inte hamnat rätt vad gäller hans nödvärnsinvändning. Men utifrån huvudvärken och den anspänningen som hela processen har inneburit har han bestämt sig för att han inte orkar köra det här ett varv till, säger Jovicic.

Inte heller åklagare Daniel Suneson överklagar misshandelsdomen. Det motiverade han bland annat med att tingsrätten hade gått på hans linje och avfärdat försvarets nödvärnsinvändning.

– Som försvarare hade jag väldigt gärna velat få det här överprövat, eftersom jag verkligen anser att det finns fog för vår försvarslinje med nödvärn, säger Slobodan Jovicic.

– Men jag kan inte låta de intressena gå före min klients brist på ork.

Asap Rocky överklagar inte misshandelsdomen. Arkivbild.
Foto: Fredrik Persson/TT
Asap Rocky överklagar inte misshandelsdomen. Arkivbild.

Även advokat Carla Pantzar, som företräder en av de medåtalade i ärendet, säger till TT att hennes klient inte kommer att överklaga misshandelsdomen.

Målsägarbiträdet Magnus Strömberg har ännu inte sagt huruvida han vill att domen ska överprövas.

Den misshandlade 19-åringen har via Strömberg tidigare meddelat att han vill överklaga, förutsatt att åklagaren hade samma önskan.

"För honom är det en märklig upplevelse att ha utsatts för detta våld, som dokumenterats bland annat genom bilder, men att förövarna ändå inte döms fullt ut", skrev Magnus Strömberg i ett mejl till Expressen.

Asap Rocky dömdes den 14 augusti till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni. Han hade då suttit häktad i drygt en månad. Ytterligare två män som var i artistens sällskap den kvällen fick samma straff.

TT söker målsägarbiträde Magnus Strömberg.

PODD: Fallet ASAP Rocky: Efterspelet

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om hur ASAP Rocky-fallet påverkat bilden av Sverige internationellt.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE