Mejla

Linn Elmervik

TV4-bonden borde ha ljugit för sin dejt

Linn Elmervik om stela ögonblicket i ”Bonde söker fru”

Publicerad:

Var inte brutalt ärlig mot den du dejtar.

Ljug mycket hellre.

Spannmålsbonden Pontus transparens i ”Bonde söker fru” får det att krypa i kroppen.

– Känner du attraktion för mig? Eller tycker du att vi är vänner?

Frågan kom från brevskrivaren Emmy under en romantisk dejt vid vattnet på Pontus Mikaelssons gård i Dalarna i kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru”.

Hon hade nog förväntat sig ett jakande svar från sin potentiella partner. I stället blev det tyst. Sedan kom den tveksamma responsen.

– Det är klart jag känner viss...attraktion för dig.

Där och då dog stämningen helt, av förståeliga skäl.

Med bara två tjejer kvar på gården blev det tydligt för alla inblandade vem Pontus med största säkerhet kommer att välja i slutvalet nästa vecka. Och det är inte Emmy.

Låt människan njuta av lite ost och vin

På ett sätt hedrar det Pontus att han vill vara ärlig och inte föra någon bakom ljuset. Det har ju tyvärr hänt i kärlekssåpor förr – med katastrofala resultat (glöm aldrig kökschefen Sebastians dubbelspel i svenska ”Bachelor” 2016).

Pontus och Emmy på gården under sista dejten i ”Bonde söker fru”.
Foto: TV4
Pontus och Emmy på gården under sista dejten i ”Bonde söker fru”.

Men det här blev för mycket. I stället för att leverera sitt osäkra svar borde TV4-bonden ha hållit tyst eller ljugit sig blå på dejten. Allra helst det sistnämnda.

Det spelar ingen roll att han förmodligen kommer att välja bort Emmy vid nästa val, på en romantiskt uppstyrd dejt vill varenda människa höra att man är ett superattraktivt bombnedslag och inget annat. Tycker du inte att din dejt är det? Låtsas! Besvikelsen om ni gör slut kommer förr eller senare ändå, låt människan njuta av lite ost och vin i lugn och ro fram tills dess.

Hur han än gör nu blir det fel

Jag är imponerad över att Emmy lyckades samla sig och kunde sitta tätt omslingrad med Pontus i slutet av programmet. Det tyder på att hon är en stor människa.

Problemet nu är att hur bonden än väljer kommer det att bli fel. Trotsar han osäkerheten och bestämmer sig för att fortsätta relationen med Emmy finns haverirepliken fortfarande kvar. Och hon kommer kanske alltid att undra vad han egentligen tycker.

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN