Mejla

Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

”Allsång på Skansen” tar efter TV4 – äntligen

Efter åratal av kritik har SVT äntligen lyssnat – det räddar kvällen

Publicerad:
Uppdaterad:

Tack för att ni äntligen har lyssnat, SVT!

På mig. På besvikna tittare.

Pinsamt bara att det behövt ta så lång tid för att kopiera det som blivit TV4:s och ”Lotta på Lisebergs” succékoncept.

Oscar Stembridge, Janice och vad hette de? Filip Jers och Emil Ernebro, eh jaha!?

Man kan inte direkt säga att SVT sysslar med publikfrieri under årets näst sista ”Allsång på Skansen”. När första halvtimmen av programmet avverkats har totalt fyra i princip okända personer presenterats för Sverige största tv-publik på sommaren. Bra reklam för dem så klart och inga dåliga insatser, tvärtom.

Men vi var nog ganska många som satt som frågetecken framför tv-apparaterna i väntan på folkkära, välkända artister.

SVT har äntligen lyssnat

Men då kunde i alla fall fartfyllda allsånger som Gyllene tiders ”Ljudet av ett annat hjärta” och 60-talsklassikern ”Sån’t är livet” kompensera en del och erbjuda visst tempo. Äntligen dyker publiken ju inte ner i sånghäften eller tittar bort för att de inte kan texten.

För plötsligt har SVT installerat LED-displayer på scenen som erbjuder publiken på Skansen en möjlighet att faktiskt sjunga med även om man inte kan texten utantill.

1 av 5 | Foto: SVT
För första gången rullade allsångstexterna fram på en stor skärm framme vid scenen på Skansen.

Ja, hör och häpna, SVT har äntligen lyssnat på mig och andra kritiker som har sågat programmets brist på teknisk utveckling i flera år.

SVT har äntligen förstått varför konkurrenten ”Lotta på Liseberg” på TV4 har lyckats få till betydligt mer glädje och tempo i programmet.

Varför slarvas Sannas komiska ådra bort?

Och det funkade faktiskt direkt. Energin i publiken hölls igång under allsångerna på ett sätt som vi inte sett på Skansen på väldigt många år.

Nu gäller det bara för SVT att också begripa att de måste höja nivån, eller i alla fall variationen, på artisterna. Philip Jalmelid överraskade med att ta med sig Malena Ernman, Tuva B Larsen, Morgan Alling och hela ensemblen från ”Så som i himmelen”. Varför fick inte de inleda? Eller Miriam Bryant, eller hyllningen till Allsångslegendaren Lasse Berghagen?

Och varför slarvas Sanna Nielsens komiska ådra helt bort av SVT:s produktion? Lite tips bara på vad SVT kan jobba med nästa år när nu sångtext-problemet äntligen är löst.

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: