Familjens kärlekshyllning till Avicii

Aftonbladet avslöjar: Gör specialsajt för fansens minnen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Tim ”Avicii” Bergling sörjs av en hel värld.

På familjens initiativ startas nu en specialsajt där fansen kan hylla och minnas artisten.

– Miljontals fans världen över har hört av sig med minnen, brev, bilder och kondoleanser och familjen är oerhört tacksamma för all kärlek som betytt mycket under den här svåra perioden, säger artistens presskontakt Ebba Lindqvist.

I april kom beskedet om Tim ”Avicii” Berglings tragiska död. Hela musikvärlden sörjer hans bortgång och kondoleanserna har strömmat in till artistens familj.

Nu kan Aftonbladet avslöja att familjen väljer att samla alla kärlekshyllningar på ett forum, där alla som vill kan dela med sig av sina minnen av honom.

– Minnesforumet är skapat efter Tims familjs önskan. Miljontals fans världen över har hört av sig med minnen, brev, bilder och kondoleanser och familjen är oerhört tacksamma för all kärlek som betytt mycket under den här svåra perioden. Nu vill de skapa en digital plats för fans och vänner att kunna samlas och minnas Tim tillsammans oavsett var i världen de befinner sig, säger artistens presskontakt Ebba Lindqvist, om sajten som lanserades på fredagen.

Hedrades postumt

Tim ”Avicii” Bergling hedrades för ett par veckor sedan på Aftonbladets Rockbjörnen – fansens pris – där han postumt prisades i kategorin ”Årets svenska låt”.

1 av 3 | Foto: Sean Eriksson.
Tim ”Avicii” Bergling.

Artistens pappa, Klas Bergling tog själv emot priset tillsammans med Sandro Cavazza, som skrivit låten ”Without you” tillsammans med Avicii . Det var Klas Berglings första offentliga framträdande sedan sonens tragiska död.

– Jag är glad att fått tillfälle att komma hit i kväll för att tacka för det här fina priset till Tim och Sandro och alla er som röstat på ”Without you”, som är en fantastisk låt, men också framförallt för att tacka alla fina och fantastiska hyllningar av Tim och hans musik. Från hans fans och alla övriga, det har kommit från kyrkor, skolklasser, festivaler och många andra, och det har nästan varit obegripligt och det värmer våra hjärtan i familjen i den här jobbiga perioden. Så, ett stort tack till alla!, sa Klas Bergling i sitt känslosamma tal från scenen i Kungsträdgården.

prestigefyllda MTV-galan i New York i veckan belönades Tim Bergling på nytt då han vann pris för bästa dansvideo (”Lonely together”).

Tim Bergling blev 28 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE