Carina Berg

Carina Berg i tårar: Så lycklig och lättad

Berättar om gravidkampen i ”Bergs drömkåk”

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Carina och Erik Berg fortsätter att renovera på skärgårdsön i nya säsongen av ”Bergs drömkåk”.

Och med sig har de sonen Otto för första gången.

– Ibland kändes det som att vi kanske skulle få förhålla oss till en annan verklighet, eftersom det var lite svårt att få till honom, säger Carina Berg i programmet.

Programledaren Carina, 42, och fotbollsspelaren Erik Berg, 31, fortsätter efter en första svettig säsong av ”Bergs drömkåk” att ta sig an nya renoveringsprojekt på skärgårdsön. Men en ny medverkande för denna säsong är lilla Otto, 10 månader.

– Det slog ju en i dag lite att vi åker ut som en familj till ön med en ny medlem. Det här kommer bli skärgårdsmys. Det är så vackert detta, att vi åker ut vår lilla familj till vårt ställe, säger Erik Berg i programmet.

– För mig är det ju första gången jag får ett barn. Det har varit väldigt överväldigande. De två första dagarna grät jag i princip i ett sträck, säger han.

Carina Berg berättar att den nyblivna pappan har varit helt uppslukad i Otto. Hon har behövt påminna honom om att inte glömma bort att pussa på henne också.

Erik, Carina och Otto Berg.

Foto: Dplay

När hon senare pratar om sin lilla familj blir hon märkbart rörd.

– Jag är bara så glad att jag fick bli mamma igen. Jag menar, den drömmen att vi skulle få bli föräldrar… Ja, men ibland kändes det som att vi kanske skulle få förhålla oss till en annan verklighet, eftersom det var lite svårt att få till honom. Det känns helt sjukt att han är här. Jag är så lycklig och lättad, säger Carina Berg när tårarna rinner.

”Ganska många missfall”

Carina Berg har tidigare varit öppen om den tuffa gravidkampen. I podcasten ”Gynning & Berg – Hittar sig själva” som sändes i augusti förra året delade hon med sig av resan.

– Det var ingen räkmacka. Det var ju ganska många missfall och många, många tårar och en himla brant uppförsbacke, sa hon då.

Hon berättade då att det tagit dem två år att bli gravida. I TV4:s ”Efter fem” pratade även Erik Berg om den kämpiga tiden.

– Det var jättejobbigt. Det var speciellt jobbigt att se Carina må dåligt över det också, men jag kände hela vägen att vi kommer lyckas och har man den starka tron så tror jag att det till slut löser sig.

Familjen Berg i huset ute på skärgårdsön.

Foto: Dplay

”Som vi längtat”

Den 28 december 2019, bara dagar före Erik Bergs födelsedag föddes sonen Otto.

”Idag fyller Erik år. Men det kommer liksom lite i skymundan. För i förrgår kom han till oss. Som vi har längtat. Nu torkar vi gladtårar och äter tårta. Lilla Otto Berg, mamma och pappa älskar dig! ”, skrev Carina Berg på Instagram då.

Avsnitt 1 och 2 publiceras exklusivt på Dplay tisdag 13 oktober. Säsongen visas på Kanal 5 med start tisdag 27 oktober.

Aftonbladet har sökt Carina och Erik Berg som avböjer ytterligare kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Carina Berg.

Foto: Dplay

Erik Berg.

Foto: Dplay
Publisert:

LÄS VIDARE

Rolf Lassgård om nya ”Jägarna”: ”En av få gånger jag varit vresig under inspelning”

ÄMNEN I ARTIKELN

Carina Berg

Kanal 5

Discovery+ (tidigare Dplay)

Erik Berg, fd Johansson (fotboll)