Övergrepp i Paradise hotel

Annie Dahlbergs kritik mot Nent efter övergreppen i ”Paradise hotel”

”Varför lyssnade ingen på mig innan?”

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Inte förrän media uppmärksammade övergreppen i ”Paradise hotel” valde Nent group att lyssna på de utsatta tjejerna, säger Annie Dahlberg.

I podcasten ”Vi avslöjar allt” är deltagare nu kritisk till hur tv-bolaget hanterat situationen.

– Det är så synd att det ska krävas så mycket för att bli hörd, säger hon.

Inte förrän media och tittare reagerade på övergreppen i ”Paradise hotel” valde tv-bolaget Nent group att lyssna på Annie Dahlberg, 24, säger hon i podcasten ”Vi avslöjar allt”. Nu berättar Annie hur bemötandet från tv-bolaget ändrades helt efter att media uppmärksammat övergreppen.

– Det är så synd att det ska krävas så mycket för att bli hörd, säger hon i podcasten.

Annie Dahlberg.

Nent group polisanmäler Toby Johnson

När programmet spelades in i höstas blev deltagaren Toby Johnson, 21, utkastad från programmet efter att bland annat ha försökt dra ned bh:n på Jennifer Paatere, 23, och ha tagit handen mellan benen på Annie Dahlberg. Trots det var det inte förrän programmet sändes som kanalen valde att polisanmäla övergreppen.

– Nent säger att de absolut inte har sett det här klippet eller fått det skickat till sig, det kanske stämmer, jag vet inte. Men oavsett tycker jag att någon har ju klippt det och jag har sagt till tidigare, men de har skjutit bort den här frågan så många gånger, säger Annie Dahlberg i podcasten.

Annie Dahlberg tröstas av Bettina Buchanan i ”Paradise hotel”.

Annie Dahlberg och Jennifer Paatere fick aldrig svar

Hon säger att redan innan programmet sändes försökte både hon och Jennifer Paatere att få kontakt med någon i produktionen. De hade önskemål om hur programmet skulle klippas, något som Annie säger att ingen lyssnade på.

– Det är det här som är så provocerande, för man försöker få svar men man får inget svar för det är alltid ”någon annan” eller ”det är inte vi som har ansvar för det.” säger Annie Dahlberg.

Det var inte förrän media och tittare uppmärksammade övergreppen som Nent group hörde av sig till tjejerna, säger Annie.

– Jag har inte fått svar förrän nu efter, tro mig, de behandlar mig som Beyoncé. Och det är det som provocerar mig väldigt mycket, säger hon och fortsätter:

– Vi kämpade så länge för att få svar och de kunde aldrig ge oss något svar och det var alltid ”någon annan”. Men dagen efter så ringer den här personen vi har sökt hela helgen, de var jättesnälla. Det är svårt med någon som ringer upp och erbjuder mig allt man kan önska, men man fattar ju varför. Varför lyssnade ingen på mig innan? säger Annie Dahlberg.

”Har för avsikt att gå till botten med allt”

Nents presschef Susanne Nylén skriver i ett sms till Aftonbladet att det framkommit material i efterhand som de först inte hade kännedom om.

”Hade vi vetat det vi vet idag hade vi agerat tidigare. Det pågår nu en utredning både internt och polisiärt där vi har för avsikt att gå till botten med allt och kommer i detta läge därför inte gå in på några fler detaljer.”

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Förundersökning inleds efter Paradise Hotel-skandalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Övergrepp i Paradise hotel

Paradise hotel