Emma Stone

Emma Stone i ”förvånansvärt mörk” Disneyfilm

Av: 

TT

NÖJE

Det är nästan 60 år sedan Disneys tecknade film ”Pongo och de 101 dalmatinerna” hade premiär och gjorde inte minst den onda Cruella de Vil till en ikon. Nu är det dags för nästa film – en ”prequel” om den unga Estellas väg till att bli Cruella.

– Den är förvånansvärt mörk för att vara en Disney-film. Det förvånade mig, säger Emma Stone, som spelar Cruella.

Hon och Emma Thompson, som gör rollen som Baronessan i filmen, möter pressen via en Zoom-visad presskonferens. I filmen möter publiken den unga Estella, som livnär sig på småbrott och som undrar över sitt förflutna. Hon får anställning hos den egotrippade och hänsynslösa Baronessan, och Estella förvandlas till den lika hänsynslösa Cruella samtidigt som hon får svar om sitt förflutna.

– Jag älskade den tecknade filmen när jag var liten, säger Emma Stone.

"En så häftig karaktär"

Särskilt uppskattade hon att hundarna liknade sina ägare.

– Så jag försökte alltid kolla om de hundar jag såg på gatan såg ut som husse och matte och ofta gjorde de det. Och Cruella var en så häftig karaktär.

Två hänsynslösa rollfigurer som slåss mot varandra – Emma Thompson tycker det var kul.

– Jag tycker det är intressant med den mörka sidan hos kvinnliga karaktärer. Det är så sällan vi får möjlighet att vara mörka. Vi ska vara snälla och goda, eller hur? Och att vara en ond mamma, det är ju någonting otänkbart. Baronessan vill en sak, hon gör allt för det, och på ett sätt kan jag beundra henne för det.

"Skrämmande lätt"

Och det var oerhört lätt att spela ond, konstaterar hon.

– Skrämmande lätt. Jag blev uppfostrad av underbara och snälla föräldrar. Jag har alltid varit omgiven av underbara, snälla människor. Och min erfarenhet av personer som är egotrippade och hårda och narcissistiska är liten. Fast det finns en hel del av dem i showbusiness. Utan att nämna några namn.

Baronessan kan till det yttre verka stark, men är i själva verket svag – och har själv sått fröet till sin undergång, menar Emma Thompson.

– För hon kan inte erkänna att någon annan är begåvad. Så när hon konfronteras med detta, med någon som är yngre och vackrare och mer talangfull, då är det tufft. Detsamma gällde mig, när jag spelade mot Emma Stone, som är vacker, ung, talangfull etcetera. Men jag svalde min bitterhet, mest genom att tillbringa kvällarna med att dricka negronis.

Rättat: I en tidigare version av texten hade den fel byline.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Så lever stjärnorna från ”Jackass” 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Stone

Emma Thompson