Carola Häggkvist

Carola: ”Let’s dance”-kollapsen kan ha varit postcovid

Laddar för nya konserter efter succé inför kungafamiljen

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Kungafamiljen var bara uppvärmningen.

Nu laddar Carola för fler konserter i sommar – men är fortfarande inte helt återhämtad efter ”Let’s dance-”kollapsen.

– Jag tror att jag har haft nån slags postcovidsymtom, jag tror att det var vad kroppen reagerade på i och med det som hände i ”Let’s dance”, säger hon.

Hon smyckade själv scenen med ballonger och fick godkänt av kungen i efterhand.

– Jag frågade: ”Var det okej, kungen, att jag adderade lite färg?”. Det tyckte han var fint: ”Det gick bra” sa han. Jag kände att jag ville ha något mer på scenen. Det kanske hade räckt med den fluffiga smällkaramellen till klänning i och för sig, säger Carola Häggkvist och skrattar.

”Fluffig smällkaramell”. Carola om sin klänning designad av svenska Selam Fessahaye när hon uppträdde för kungafamiljen på Öland.

Och uppvärmningen inför kungafamiljen gav mersmak. Efter succéspelningen på Öland i tisdags bjuder Carola nu in till Steninge slottspark intill sitt hem utanför Stockholm för en akustisk sommarkonsert. Hon räknar med en blandning av sina klassiska hits som ”Evighet”, ”På egna ben” och ”Fångad av en stormvind”, men också svenska visor.

– Det blir helgen 13, 14 och 15 augusti, beroende på hur mycket biljetter som säljs. Jag är bara så tacksam för att folk på så kort tid kan planera in att gå på konsert.

Carola uppträder i Borgholm.
Kungen och drottningen tillsammans med prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria, i publiken när Carola spelade på Öland.

Biverkningar av vaccinet

Hon beskriver spelningen nära kungafamiljens residens på Öland som ”en kickstart”. Carola har nyligen kommit hem från en semesterresa i Kroatien där hon kunnat vila upp sig efter att ha spelat in den kommande säsongen av ”Stjärnorna på slottet”. Några månader tidigare tvingades hon hoppa av ”Let’s dance” på läkares inrådan efter utmattningssymtom. I början av sommaren kände hon också av biverkningar från sitt coronavaccin.

Känner du dig tillbaka i form efter allt som hände med ”Let’s dance”? Hur mår du?

– Nej, inte helt om jag ska vara ärlig. Men jag känner mig mycket bättre nu. Jag fick ganska starka reaktioner på både första och andra sprutan. Man kan ju bli sjuk om man har haft covid och jag var helt däckad i två veckor efter den andra sprutan, men efter att jag kom hem från Kroatien kände jag igen mig själv i kropp och själ.

Carola i samtal med hans majestät i Borgholm i veckan.

”Positiv urladdning”

Hon tror att utmattningen under ”Let’s dance” kan ha berott på att hon tidigare varit sjuk i corona.

– Jag tror att jag har haft nån slags postcovidsymtom. Jag tror att det var vad kroppen reagerade på i och med det som hände i ”Let’s dance”. Jag är inte van vid att hela mitt system bara lägger ner, jag brukar kunna fokusera och preppa. Jag har mina sätt som gör mig stark, men det gick liksom inte i våras.

Men nu är hon stark nog att kunna underhålla sin publik igen. Speciellt efter succén inför kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria med familj och alla andra på den slutsålda konserten på Öland.

– Jag är lite omskakad, men jag hade inga kramper även fast jag hade mina högsta klackar ever. Det var en positiv urladdning, säger hon och skrattar stort.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Grynet Molvig i stor intervju om ”Stjärnorna på slottet”: ”Tumultartat att se”

ÄMNEN I ARTIKELN

Carola Häggkvist

Let’s dance

Coronaviruset