Trump bortklippt ur ”Ensam hemma 2”

Sonen rasar: ”Patetiskt” – Tv-kanalen: ”Gjordes redan 2014”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Donald Trump Jr rasar över att hans pappa presidenten klippts bort ur ”Ensam hemma 2” på kanadensisk tv.

Trots tv-kanalens förklaring att de sju sekunderna med Trump klipptes bort redan 2014 tillsammans med totalt åtta minuter andra scener har även presidenten själv kommenterat:

”Filmen kommer aldrig bli sig lik”, skriver han på Twitter.

Donald Trumps, 73, son Donald Trump Jr, 41, har gått i taket efter att ha läst en artikel om hur hans pappa klippts bort ur ”Ensam hemma 2”, när den populära filmen visades på kanadensiska tv-kanalen CBC under julhelgen.

”Fullständigt patetiskt”, skriver presidentsonen på Instagram och går till attack mot vad han beskriver som ”liberala medier” och menar att bortklippningen är en del i en kampanj mot faderns presidentvalskampanj nästa år.

”Det här är vad vi möter 2020, det här är filtret genom vilka de flesta människor får sina nyheter. Det här är varför fajten inte är rättvis, men det är också varför vi kommer vinna”.

Presidenten tar ”censuren” med en klackspark.
Foto: PATRICK SEMANSKY
Presidenten tar ”censuren” med en klackspark.

Syns i bild i sju sekunder

Även Donald Trump den äldre har kommenterat bortklippningen på Twitter, om än inte riktigt lika aggressivt:

”Filmen kommer aldrig bli sig lik (skämtar bara)”, skriver han.

I ett separat Twitter-inlägg tycks presidenten också, med viss skämtsamhet, lägga ansvaret för bortklippningen på den kanadensiska presidenten Justin Trudeau:

”Jag antar att Justin T inte uppskattar att jag tvingar honom att betala för Nato och handeln”.

Men vad Donald Trump och Donald Trump Jr inte tycks ha uppmärksammat är att tv-kanalen CBC klippte bort scenen redan 2014, alltså två år före Trump valdes till president.

I filmen ”Ensam hemma 2” från 1992, springer Macauley Culkins karaktär Kevin på Donald Trump i lyxhotellet Plazas lobby och frågar efter vägen. Den då välkända affärsmannen svarar med en vägbeskrivning och syns totalt i bild omkring sju sekunder.

Foto: 20th Century Fox
Ensam hemma 2 – vilse i New York från −92 har blivit snackis på Twitter. Scenen med Donald Trump har klippts bort.

Klippte bort åtta minuter

Men när den kanadensiska tv-kanalen CBC först köpte in filmen 2014 klippte de ner den med totalt åtta minuter för att få plats med mer reklam.

– Som ofta är fallet när långfilmer anpassas till tv så klipptes ”Ensam hemma 2” av tidsskäl. Scenen med Donald Trump var en av flera som klipptes bort eftersom ingen av dem var avgörande för filmens handling. Dessa redigeringar gjordes 2014, när vi först köpte in filmen och innan Trump valdes till president, säger CBC:s talesperson Chuck Thompson till den egna tv-kanalens nyhetssajt.

Trump gick ut med att han skulle kandidera till president i juni 2015 och valdes i november 2016.

Publicerad:

LÄS VIDARE