90-talsstjärna åtalas för sexbrott mot barn

Filmade det misstänkta övergreppet och spred det på nätet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Johan Nilsson/TT

NÖJE

90-talsstjärnan misstänks ha betalat den minderåriga pojken för sex.

Därefter filmade han sexakten och har flera gånger publicerat den på olika internetsajter.

Nu åtalas han därför för sexköp av barn, barnporrbrott och grovt förtal.

Mannen, som varit medlem i ett band som hade stora framgångar främst på 90-talet, förnekar brott, men bekräftar att det är han på filmklippen och att han själv medverkat till att sprida dem på flera olika typer av sexsajter på nätet.

Pojken har i förhör berättat att han fått betalt av 90-talsstjärnan och att han kände sig pressad att utföra den sexuella handlingen som mannen samtidigt filmade.

Det misstänkta brottet skedde 2012 i mannens dåvarande bostad i Mellansverige.

Pojken polisanmälde artisten, som han då inte kände till namnet på, 2017 när han upptäckte att filmerna låg ute på nätet och fått tusentals visningar.

Eget detektivarbete

Polisens förundersökning visar också att det var pojkens eget detektivarbete som ledde till att mannens identitet blev känd för polisen sommaren 2018 och att 90-talsstjärnan nu kan åtalas. En husrannsakan genomfördes hos artisten i maj förra året och då beslagtogs bland annat två datorer, en hårddisk, en mobiltelefon och en pekdator.

Artisten bekräftar i polisförhör att han träffat och filmat pojken, men säger att pojken ska ha sagt sig vara över 18 år. Artisten säger också att han inte betalat pojken och hävdar också att pojken ska ha varit med på att filmen skulle publiceras på nätet.

Det finns ännu inget datum för när rättegången kommer att hållas.

Publicerad:

LÄS VIDARE