Peter Settman skyddar förmögenheten efter skilsmässan

Tv-profilen behåller miljonerna

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

Peter Settman skyddar sina miljoner efter skilsmässan.

Enligt äktenskapsförordet behåller programledaren sin förmögenhet när han och Anna Settman separerar, skriver Expressen.

I den ingår ett bolagskapital på drygt 76 miljoner kronor.

Peter och Anna Settman skiljer sig efter elva år tillsammans, rapporterade Nöjesbladet i förra veckan. Enlig en gemensam ansökan om skilsmässa som inkommit till Stockholms tingsrätt vill paret ha sex månaders betänketid. De har två barn tillsammans.

Nu står det klart att den framgångsrike tv-profilen behåller hela sin förmögenhet efter uppbrottet.

Enligt ett äktenskapsförord som båda har undertecknat, och som Expressen tagit del av, ska all egendom ska betraktas som enskild egendom.

”All den egendom som var och en av oss förvärvat före äktenskapet och därefter förvärvar, skall till såväl kapital som avkastning vara förvärvarens enskilda egendom, vari den andra maken ej äger giftorätt”, lyder en del i dokumentet.

Foto: Karin Törnblom / AFTONBLADET / 85165

I överenskommelsen står också att all egendom som Peter eller Anna ärvt eller fått och eventuellt skulle kunna få i framtiden ska vara mottagarens enskilda egendom.

Äktenskapsförordet upprättades den nionde mars i år och ersatte då ett tidigare äktenskapsförord.

Det innebär att Peter Settman får behålla en stor förmögenhet. Enligt Expressen har han i sina tre bolag ett sammanlagt kapital på drygt 76 miljoner kronor. Han äger också flera exklusiva bilar, bland annat en Mercedes och en Porsche.

Inte nog med det. När Settman sålde sitt produktionbolag Baluba 2009 gjorde han en rejäl vinst på enligt uppgift omkring 92 miljoner kronor.

– Jag behöver inte jobba mer, sa han då.

Peter friade utomlands

Även Anna Settman är framgångsrik i mediebranschen. Mellan 1993 och 2012 jobbade hon i olika ledande befattningar på Aftonbladet, de senaste åren som VD. I dag är hon grundare, VD och partner för riskkapitalbolaget The Springfield Project.

Peter och Anna gifte sig 2007 efter att Peter gått ner på knä under en semesterresa.

– Jag har friat men det finns ingen hemlig agenda. Bara steget att förlova sig var avancerat. Det är inte så lätt att få henne på fall och hon är fortfarande paff. Hon hade inte förstått att jag kunde planera så, haha, berättade Peter Settman då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN