Kändisarna skänker miljoner till offren efter orkanen Harvey

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

NÖJE

Orkanen Harvey skakar Texas i USA.

Hittills har 30 000 människor behövt fly sina hem för att söka tillfälligt skydd.

Nu öppnar Kardashian-klanen, Chris Brown och andra världskändisar sina plånböcker och skänker miljonbelopp till olika hjälpinsatser.

Det tropiska ovädret Harvey har spåtts bli den kraftigaste orkanen att slå till mot USA:s fastland sedan orkanen Katrina 2005.

Över 30 000 människor har flytt eller väntas behöva fly från sina hem efter stormen.

Nu öppnar ett flertal kända personer sina plånböcker och donerar pengar till olika hjälporganisationer.

Några av de som sträcker ut en hjälpande hand är Kardashian-klanen samt countrysångaren Chris Young, som har lovat att skänka 500 000 dollar (drygt fyra miljoner svenska kronor) respektive 100 000 dollar (845 630 kronor).

”Mitt hjärta går till min hemstad”

Amerikanske skådespelaren och komikern Kevin Hart ger bort drygt 420 000 kronor och uppmanar samtidigt andra celebriteter att också skänka en slant, varpå Chris Brown har lagt fram en summa om 845 630 kronor.

Houston-födda Beyoncé meddelade på tisdagen att hon kommer ägna sig åt välgörenhetsarbete som hjälper de drabbade i hennes hemstad.

”Mitt hjärta går till min hemstad, Houston, och jag ber ständigt för de drabbade och för de moddiga räddningsarbetare som varit fast beslutna att göra så mycket för att hjälpa”, sa hon i ett uttalande i Houston Chronicle.

Leonardo DiCaprio har skänkt nästan 8 miljoner kronor till ”United Way Harvey recovery fund” och Sandra Bullock har skänkt samma summa till Amerikanska Röda Korset.

– Jag är bara tacksam att jag kan göra det, vi måste ta hand om varandra, sa skådespelerskan i samband med att hon skänkte pengarna.

Men givmildast har hittills Disney varit. På tisdagen pungade nöjeskoncernen ut med drygt 8,4 miljoner kronor till Amerikanska Röda Korset – i cash. Pengadonationen är avsedd att stödja hjälpinsatser i Houston samt andra drabbade områden i Texas och Louisiana.

Publicerad:

LÄS VIDARE