#MeToo-rörelsen

Netflix kan döda Spaceys karaktär i ”House of cards”

Av: 

Emelie Anderberg

NÖJE

Efter anklagelserna mot Kevin Spacey söker producenterna för serien ”House of cards” alternativ för att kunna rädda den nya säsongen.

Enligt Variety ska Netflix ha planer på att döda hans karaktär redan i inledningen, för att kunna fortsätta med serien som planerat.

Netflix funderar på att rädda den sista säsongen av ”House of cards” genom att låta Kevin Spaceys karaktär, Frank Underwood, dö redan i inledningen.

Inspelningen av säsongen har precis börjat och inga av skådespelarens scener ska ha hunnits spelas in än.

Producenterna har, sedan anklagelserna mot skådespelaren blev kända, försökt komma på alternativ för att kunna rädda serien. Om Kevin Spaceys karaktär dör, skulle den sjätte och sista säsongen istället kunna fokusera på frun Claire som spelas av Robin Wright, skriver Variety.

Utreds av Scotland Yard

För tillfället tittar producenterna på avtalet med Spacey, för att först och främst se till att de har rätt att skriva ut honom ur serien.

Inspelningen av ”House of cards” pausades i tisdags, två dagar efter att skådespelaren Anthony Rapp gått ut och berättat om de sexuella trakasserier som Kevin Spacey ska ha utsatt honom för när han var 14 år gammal.

I fredags startade Scotland Yard en utredning mot skådespelaren, efter anklagelsen om att han sexuellt ska ha trakasserat en manlig skådespelare i London.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Robin Wright om ”House of cards”: ”Slutet kommer att chocka er”

ÄMNEN I ARTIKELN

#MeToo-rörelsen

Kevin Spacey

House of Cards

Netflix

Robin Wright

MeToo