Marie Fredrikssons minnesplats försvinner

Sista chansen att lämna en hälsning utanför legendariska studion

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Mängder av fans har besökt minnesplatsen för Marie Fredriksson i Stockholm.

Den 10 januari försvinner den.

”Fram tills dess finns det möjlighet för de som vill men ännu inte hunnit att besöka platsen och lämna en hälsning i kondoleansböckerna”, skriver Elina Johansson, pressansvarig för Baggpipe studios, i ett pressmeddelande.

Marie Fredriksson dog i sviterna av sin hjärntumör den 9 december 2019. Hon blev 61 år gammal. Efter Roxette-stjärnans bortgång har många sörjt henne, världen över.

Utanför den tidigare EMI-studion (som i dag heter Baggpipe studios) i Globenområdet i Stockholm arrangerades en minnesplats för att människor skulle kunna uttrycka sin sorg.

Den kommer finnas kvar fram till den 10 januari klockan 17.00 innan den tas bort, meddelar Elina Johansson, pressansvarig för Baggpipe studios.

1 av 2 | Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN
Marie Fredriksson blev 61 år.

Spelade in nästan all musik där

”Fram tills dess finns det möjlighet för de som vill men ännu inte hunnit att besöka platsen och lämna en hälsning i kondoleansböckerna”, skriver hon i pressmeddelandet.

Enligt Elina Johansson har tusentals människor från hela världen hittills besökt minnesplatsen för att hedra och minnas Marie Fredriksson.

”Minnesplatsen upprättades vid studion efter önskemål av Maries familj och management eftersom Marie spelade in nästan all sin musik i den legendariska studion, både sina svenska soloskivor samt Roxettes album. Hennes minne och musik kommer därmed alltid att leva kvar som en stor del av studions historia”, skriver hon i ett mejl.

Publicerad:

LÄS VIDARE