Publicerad:

Taylor Swifts mamma drabbad av hjärntumör

Av: Natalie Demirian

Publicerad:

Superstjärnan Taylor Swifts mamma Andrea Swift har drabbats av en hjärntumör.

Det berättar artisten själv i en intervju.

– Det har varit en riktigt svår period för oss som familj, säger hon till Variety.

Taylor Swift mottar ett pris av sin mamma Andrea, 2015.
Foto: Chris Pizzello / AP
Taylor Swift mottar ett pris av sin mamma Andrea, 2015.

Det är i en stor intervju med Variety som artisten Taylor Swift, 30, berättar att hennes mamma Andrea Swift, 62, har fått ett nytt bakslag i sin cancerbehandling.

Medan Andrea Swift genomgick kemoterapi för bröstcancer hittade läkarna en hjärntumör.

– Symptomen som en person som har en hjärntumör genomlider är något helt annat än vad vi någonsin har gått igenom med hennes cancer tidigare. Så det har varit en riktigt svår period för oss som familj, säger Taylor Swift i intervjun.

Vidare berättar Taylor Swift om den nära relation hon har med sin mamma.

– Alla älskar sin mamma, alla har en viktig mamma. Men för mig är hon verkligen vägledande. Nästan varje beslut jag fattar pratar jag om med henne först.

Foto: JOHN SALANGSANG/AP
Taylor Swift

Fick cancer första gången 2015

Det var under 2015 som Taylor Swift först berättade att hennes mamma hade cancer, något som artisten då skrev om på Tumblr.

”Till jul i år bad jag min mamma att som en present till mig att gå till läkaren och göra en stor hälsoundersökning, bara för att jag skulle lugna ner mig. Hon gick med på det och gick på undersökningen. Det fanns inga röda flaggor och hon mådde bra, så hon gjorde det bara för att jag och min bror skulle sluta tjata på henne. Resultatet kom in och jag är ledsen att berätta att min mamma har diagnostiserats med cancer”, skrev hon då.

”Ett riktigt problem”

Efter en framgångsrik behandling kom cancern tillbaka 2019.

”Båda mina föräldrar har haft cancer, och min mamma kämpar nu sin kamp med det igen. Det har lärt mig att det finns riktiga problem och sedan finns allt annat. Min mammas cancer är ett riktigt problem”, skrev hon då själv i en artikel för brittiska Elle med titeln ”30 saker jag har lärt mig innan jag fyller 30”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: