Billie Eilish: Jag svalt mig själv och åt bantningspiller

Öppnar upp om hatet mot sin egen kropp

Publicerad:
Uppdaterad:
Billie Eilish.
Foto: John Locher / TT
Billie Eilish.

NÖJE

Billie Eilish har länge kämpat med sin kroppsuppfattning.

Stjärnan berättar att det är anledningen till varför hon alltid bär löst sittande plagg.

– Jag svalt mig själv, säger hon till Vanity Fair.

En paparazzi-bild på succéartisten Billie Eilish, 19, i ett linne och shorts i höstas är en av få bilder på stjärnan där hon inte bär större och löst sittande plagg. Bilden ledde till en hel del debatter och inlägg på sociala medier, där hon utsattes för kroppsskam.

”Började skära mig”

I en ny intervju med Vanity Fair berättar Billie Eilish om hur det kändes när bilden kom ut.

– Jag tror att folk omkring mig var mer oroliga än vad jag var, för anledningen till varför jag började skära mig själv var på grund av min kropp. För att vara helt ärlig så började jag bara ha på mig baggy-kläder på grund av min kropp, säger hon.

Foto: TT
Billie Eilish.

Tog diet-piller vid 12

Hon säger att hon är glad över att det hände i höstas, och inte för tre år sedan när hennes relation till sin kropp var som allra värst, och säger också att hon för fem år sedan knappt åt något alls.

– Jag svalt mig själv. Jag kommer ihåg att jag tog ett piller som skulle få mig att gå ner i vikt och det fick mig bara att väta i sängen – när jag var 12. Det är bara galet.

Hon fortsätter:

– Jag trodde att jag skulle vara den enda som skulle hantera mitt hat mot min kropp, men jag antar att internet också hatar min kropp. Toppen.

Publicerad:

LÄS VIDARE