Så som i himmelen (musikal)

Succémusikalen kommer nu också på cd-skiva

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Musikalen ”Så som i himmelen” är en braksuccé.

Vid sidan av föreställningarna, har alla inblandade nu också spelat in en cd-skiva med alla låtar.

– Ett enormt antal människor har frågat efter skivan, säger Malena Ernman, som sjunger ”Gabriellas sång”, musikalens mest kända melodi.

Kay Pollaks film från 2004 blev publiksuccé och Oscarsnominerad.

Musikalen på Oscarsteatern i Stockholm är på väg att bli en lika stor framgång. Över 80 000 har hittills sett den sedan premiären 13 september. Den spelas vidare i vår, kanske också hösten 2019.

– Jag är ju ny i musikalbranschen, det är lite overkligt, jag har inte riktigt fattat hur stort det, mer och mer inser jag att folk går som på moln efter att ha sett musikalen, säger Malena Ernman.

– Fan, vad lycklig jag är att jag tackade ja.

Hon sjunger ”Gabriellas sång”, Stefan Nilssons och Py Bäckmans melodi som Helen Sjöholm sjöng i filmen. Enda låten som publiken kände till i förväg.

– Jag hade nog inte tänkt på hur mycket press det kanske var på mig. Helen Sjöholm är en nära och god vän till mig, då tänker man inte så.

Går mot strömmen

I en tid när folk inte längre i samma utsträckning köper cd-skivor utan lyssnar på Spotify och andra strömningstjänster, är det raka motsatsen när det gäller musiken till ”Så som i himmelen”. Både Malena Ernman och kompositören till all annan musik, Fredrik Kempe, har märkt att så gott som alla som sett musikalen, också vill ha den på cd-skiva.

Så nu har man stressat på inspelningen av den, så att den kan släppas på cd och digitalt 7 december, lagom till julhandeln. Den kommer också att säljas på teatern.

– Vi hade velat spela in skivan tidigare, men jobbade in i det sista med manus och musiken, så nu har vi i stället gjort det efter premiären. Häromdagen var en symfoniorkester på 45 personer i ABBA-Bennys studio, säger Fredrik Kempe.

Malena Ernman, Anders Ekborg, Philip Jalmelid, Björn Kjellman och Tuva B Larsen har alla spelat in sina melodier från musikalen.

– Det har flugit väldigt lätt. Det är ju ganska bra sångare, om vi säger så… Efter ett 30-tal föreställningar vet ju alla också vad svårigheterna är med respektive melodi, säger Fredrik Kempe.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dela julkänslan och låt julen blomma – skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Jakob Hellman gör årets bästa cover

ÄMNEN I ARTIKELN

Så som i himmelen (musikal)

Malena Ernman

Helen Sjöholm

Musikal