Erik Videgård i bilolycka – tvärnitade för rådjur

Han såg rådjuret och hann tvärnita. Det gjorde inte bilen bakom. Nu berättar ”Kockarnas kamp”-aktuella Erik Videgård om olyckan.

– Jag stålsatte mig och tryckte huvudet mot nackstödet, sen smällde det, säger Erik till Nöjesbladet.

En av Sveriges mest meriterade kockar, Erik Videgård, 57, är en av deltagarna i den pågående säsongen av ”Kockarnas kamp” på TV4. Tyvärr åkte han ut i första avsnittet, men hann göra ett starkt intryck på både sina kockkollegor och tv-tittarna.

Speciellt gripande blev det när han berättade om den cancer som drabbade honom i halsen för ett antal år sedan.

Nu har olyckan varit framme igen om än inte av riktigt lika allvarlig art.

Det var i dag tisdag som Erik kom och åkte i sin bil på E18 i Stockholm i höjd med Kista. Plötsligt kommer det upp ett rådjur på vägen.

– Jag såg den och hann tvärnita. Den passerade motorhuven med en meters marginal, men sen såg jag i backspegeln hur en bil kommer körande i full fart. Jag stålsatte mig och tryckte huvudet mot nackstödet, sen smällde det, säger Erik.

Misstänker att höger fot krossats

Nöjesbladet pratar med Erik när han fortfarande sitter på Karolinska och väntar på röntgen. Han tycker det är märkligt att bilisten som körde in i honom bakifrån inte hann väja. Det var inte mycket trafik just då så han borde ha lyckats undvika att krocka om han varit uppmärksam enligt Erik.

– Jag hade en helt ny bil och det är trist, men den var ändå rätt ”bra” att krocka i.

Nacken klarade sig utan skador tack vare Eriks sinnesnärvaro, men läkaren misstänker starkt att höger fot är krossad.

– Han är före detta ortoped så han var rätt säker på sin sak. Men det värsta är att jag missar Lisa Nilsson-konserten på Göta lejon ikväll. Jag har jobbat med Lisa sedan hon gav ut den skivan och jag har gjort mat på hennes releasefester och middagar, säger Erik.

Lisa framför hela succéskivan ”Himlen runt hörnet” tre gånger i samband med att det nu är 25 år sedan den kom. Något Erik alltså hade sett fram emot enormt.

– Jag missade konserten i måndags på grund av en restauranggala så Lisa har gett mig två biljetter till ikväll. Nu blir det Karolinska istället…

Publisert:

LÄS VIDARE