TV4

”TV4 är mitt andra hem”

TV4 fyller 30 år – kanalens profiler om sina bästa minnen

Av: 

Benjamin Ekroth

NÖJE

Den 15 september fyller tv-kanalen TV4 30 år.

Aftonbladet har frågat några av kanalens största profiler vad TV4 betyder för dem.

Gry Forssell i ”Sommarkrysset”.

Gry Forssell i ”Sommarkrysset”.

Foto: FELIPE MORALES

Gry Forssell, 47:

TV4 betyder framför allt att jag har fått otroligt fina sommarkvällar på Gröna Lund med ”Sommarkrysset”. TV4 ändrade väl spelplanen för hur underhållningsprogram ska göras. Sen tycker jag att TV4-programmen är lite snyggare och lite fräschare. Det tycker jag är kul, det satte lite press på de andra kanalerna.

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i ”Nyhetsmorgon”.

Foto: Viktor Johansson

Steffo Törnquist, 64:

– Jag är den på TV4 som varit med längst. Jag var på TV4 ett år innan det startade och var med och byggde upp nyheterna och sporten. Det är merparten av mitt yrkesliv, så TV4 betyder hur mycket som helst för mig. Några av mina bästa kompisar har jag fått där, mycket i mitt liv har hänt där. Så en stor del av mina skratt, härliga upplevelser och ibland sorger har jag upplevt på TV4. TV4 är mitt andra hem.

– När vi planerade för TV4 så såg medie-Sverige helt annorlunda ut. Vi hade idéer för hur vi skulle kunna ändra det mediala tilltalet, vilket vi har gjort med det här lättsamma, busiga tilltalet. Vi kunde konstatera att man inte behöver vara oseriös bara för att man är rolig. Vår idé var att göra den goda kvällstidningen, fast i tv.

Rickard Sjöberg.

Foto: ROGER VIKSTRÖM / TT

Rickard Sjöberg, 51:

– Jag började 1993 på TV4:s lokalfönster i Växjö. För mig har TV4 varit ett slags yrkesmässigt hem i 26-27 år. Både jag och TV4 har haft en otrolig resa som jag är jättetacksam för.

– TV4 har varit en fantastisk representant för det lättsamma, ytliga och det allvarliga, djupa och allting däremellan. Om TV4 hade varit en person hade det varit en väldigt intressant och rolig person att umgås med.

Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga respektive manliga programledare under Kristallengalan 2020.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Renée Nyberg, 54:

– TV4 är min första arbetsplats inom tv. Det var där jag började min karriär och det var de som chansade på en okänd tjej som jag. Det har de egentligen gjort med ganska många som de sen har byggt upp. Så tack vare dem så har jag nu i 28 år jobbat med tv. Det första jag gjorde hette ”Tur i kärlek”. Det jag tycker är härligt är att när TV4 kom så var det på nåt sätt den första stora utmanaren till public service och jag älskar pionjärer.

Jenny Strömstedt.

Foto: CAROLINA BYRMO

Jenny Strömstedt, 48:

– TV4 lyckas i sina bästa stunder förena allvar och stor kunskap med lättsam underhållning och rent trams. Precis som livet är och kräver. För mig personligen har det varit en fantastisk skola i tv-hantverk och jag är så tacksam för dem som anställde mig, och de som lät oss hålla på och experimentera med allt möjligt i tidernas begynnelse.

Kristin Kaspersen.

Foto: CAROLINA BYRMO

Kristin Kaspersen, 50:

– TV4 betyder jättemycket för mig. Det var där jag gjorde mitt första program och började min riktiga programledarkarriär. Jag började med ”Sommar på Gröna Lund” 1993 som första stora uppdrag, sen gjorde jag ”Uppdraget” som jag också fick Hylandpriset för.

– TV4 har varit en superstor del av min karriär och jag har gjort fantastiska program, haft otroligt fina medarbetare och varit med om en resa och utveckling inom tv. Det finns ett driv och en kreativitet på TV4 att göra bra produktioner som når många.

Linda Lindorff.

Foto: CAROLINA BYRMO

Linda Lindorff, 48:

– Jag har varit på TV4 sedan 2002 så för mig är det en stor del av mitt liv. Ända sedan första början har jag dessutom fått förtroendet att göra roliga program och storsatsningar. Det började med ”När & fjärran” och ”Farmen”. Sen rullade det på med allt från ”Jakt och fiske” och ”Äntligen trädgård” till ”Robinson” och ”Farligt möte”. Till och med ”Nyhetsmorgon Söndag” och ”Kristallen” har jag fått programleda. Nu med alla Bondeformat och ”Wild kids”...

– Så ja, stor variation har det varit och många spännande och fantastiska program. Det gör att jag känner mig både uppskattad och trygg. Jag älskar mina år på TV4.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Grattis Steffo, 65 år i dag: ”Kan inte förstå det”

ÄMNEN I ARTIKELN

TV4

Gry Forssell

Linda Lindorff

Kristin Kaspersen

Steffo Törnquist

Jenny Strömstedt