Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio efter mötet med Greta Thunberg

”Greta Thunberg har blivit vår tids ledare”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Leonardo DiCaprio har träffat den unga klimataktivisten Greta Thunberg.

På Instagram berättar han om mötet och hur stolt han är över henne.

”Greta Thunberg har blivit vår tids ledare”, skriver han.

Det är inget nytt att skådespelaren Leonardo DiCaprio är ett fan av klimataktivisten Greta Thunberg. Nu har han även fått tillbringa lite tid med henne och på Instagram har han lagt upp bilder från deras möte.

”Det är få gånger i människans historia där röster förstärks vid så viktiga ögonblick och på så omvandlande sätt – Greta Thunberg har blivit vår tids ledare”, skriver han.

”Lovat att stödja varandra”

Leonardo DiCaprio skriver vidare att historien kommer att avgöra och visa om kommande generationer kan njuta av en planet som människan under så lång tid tagit för givet.

”Jag hoppas att Gretas meddelande är en väckarklocka för alla världsledare och att tiden för passivitet är över. Det är tack vare Greta och alla andra unga aktivister som gör mig optimistisk inför framtiden. Det var en ära att få tillbringa tid med Greta. Hon och jag har lovat att stötta varandra i hopp om att säkra en ljusare framtid för vår planet”.

Hyllat Greta flera gånger

Det är inte första gången som Leonardo DiCaprio uppmärksammar Greta Thunberg. Förra året delade han med sig av en artikel som handlade om klimataktivisten.

– Det är väldigt häftigt att man får gehör från såna personer som har så stort inflytande. Det är också bra att han tar ställning, sa Greta Thunberg då.

När Aftonbladet träffade filmstjärnan i juli 2019 förklarade han varför det är så viktigt med personer som Greta och de demonstrationer hon initierat världen runt:

– Ska vi lyckas ta oss ur det här stryptaget som vi befinner oss i krävs det massor av folk på gatorna. Det krävs det någon form av revolution.

Leonardo DiCaprio är långt ifrån den enda kändisen som stöttat Greta Thunberg. Tidigare har bland andra Arnold Schwarzenegger och Kim Kardashian uttryckt sin beundran.

PODD Så stor är Greta Thunberg i världen

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Nivette Dawod om Greta Thunbergs tal i FN.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS

Köp 2 få den billigaste för halva priset - utvalda vitvaror, hushåll & personvård hos MediaMarkt.

Extern länk från MediaMarkt SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Leonardo DiCaprio

LÄS VIDARE

Jane Fonda: ”Jag oroar mig för Greta Thunberg”

ÄMNEN I ARTIKELN

Leonardo DiCaprio

Greta Thunberg