Produktionsbolagets krav på TV4: Sparka Bard

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Först sa kanalen att de inte tog ansvar för vad Alexander Bard skrev på sitt privata twitterkonto.

Sen kom beskedet att Alexander Bard inte längre kommer medverka som jurymedlem i TV4-programmet Talang.

Nu har produktionsbolaget bakom programmet gått ut med att det är de som har insisterat på Alexander Bards avgång.

Efter att Alexander Bard, 59, under lördagen twittrade sina åsikter om Black lives matter rasade tusentals och krävde att hans avtal med TV4 sägs upp.

– Alexander Bard ger uttryck för sina egna privata åsikter på sina sociala plattformar och måste svara för dessa själv. Det är inte en fråga för TV4 att svara på. Däremot tar vi ansvar för de program vi sänder, sa kanalens presschef Charlie Forsberg då.

Nya besked under kvällen

Några timmar senare lät det annorlunda från tv-kanalen.

”TV4 har varit i kontakt med Alexander Bard under kvällen och har gemensamt kommit fram till att det inte passar att han fortsätter som jurymedlem i Talang, som är ett varmt underhållningsprogram på TV4 och min bedömning är att vi av hänsyn till alla inblandade inte kommer att kunna genomföra produktionen på det sätt som vi önskar”, skrev Lotta Edvardsson, exekutiv producent för Talang i ett sms till Aftonbladet under lördagskvällen.

Alexander Bard sparkades från TV4 efter utspelet på Twitter.
Foto: Magnus Sandberg
Alexander Bard sparkades från TV4 efter utspelet på Twitter.

Produktionsbolagets beslut

Men nu visar det sig att det var produktionsbolaget Fremantle Sweden, som producerar Talang, som krävde Alexander Bards avgång och inte TV4.

”Alexander Bards kommentarer är helt oacceptabla och motsatsen till vad Talang-varumärket representerar. Fremantle (produktionsbolaget, reds anm) har informerat TV4, som kontrakterar Alexander Bard direkt, att vi insisterar på att han ska tas bort omedelbart och inte återvända till programmet under några omständigheter” skrev produktionsbolaget Fremantle Sweden i ett uttalande på sina sociala medier.

Enligt TV4:s programchef Mia Lindqvist är kanalen överens med Fremantle.

”Alexander Bards tweet i går väckte krav och reaktioner från många håll. Sedan är det givetvis TV4 som fattar sina egna beslut, och när vi gjort en samlad bedömning och även hunnit pratat med honom återkom vi med vårt besked. Vi är överens med Fremantle om att Bard inte ska fortsätta som jurymedlem i Talang, så det finns ingen motsättning här” skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Aftonbladet har sökt Fremantle Sweden för en kommentar.

Foto: TV4
Produktionsbolaget bakom ”Talang”, Fremantle Media, har nu meddelat att de insisterat på att Bard skulle sparkas.
Publicerad:

LÄS VIDARE