Kevin Spacey

Kevin Spacey bryter tystnaden – med kryptiskt uttalande

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Efter över ett års tystnad tar Kevin Spacey bladet från munnen.

I en kryptisk video på Twitter talar skådespelaren till sina följare – som ”House of cards”-karaktären Frank Underwood.

– Några trodde såklart på allting och har väntat på att höra mig erkänna allt. De vill bara få mig att deklarera att allt som sagts är sant, och att jag fått vad jag förtjänat, säger han bland annat i videon.

I oktober förra året anklagade skådespelaren Anthony Rapp, 47, Kevin Spacey, 59, för sexuella närmanden. Då var Rapp bara 14 år, Spacey 26.

Sedan dess har fler anklagelser riktats mot Spacey. I måndags rapporterade Boston Globe att Spacey åtalas för att ha förgripit sig sexuellt på en tonårspojke 2016. Han ska infinna sig i tingsrätten i Nantucky den 7 januari.

Nu bryter Kevin Spacey för första gången tystnaden på över ett år. I en kryptisk video, där Spacey ikläder sig rollen som kongressledamoten Frank Underwood – en karaktär som Spacey spelade i serien ”House of cards” i flera säsonger innan han skrevs ut – talar han till sina följare om hur saker och ting inte alltid är vad de verkar. Videon har titeln ”Let me be Frank.”

Bryter tystnaden – som Frank Underwood

– Jag vet vad du vill. Ja visst, de kan ha försökt separera oss, men det vi har är för starkt, för kraftfullt. Jag menar, efter allt som vi har delat du och jag. Jag berättade mina djupaste och mörkaste hemligheter. Jag visade dig exakt vad folk är kapabla till. Jag chockade dig med min ärlighet, men mest av allt utmanade jag dig och fick dig att tänka. Och du litade på mig fast du visste du inte borde, inleder Kevin Spacey monologen med.

Frank Underwood var en karaktär som försökte säkra en maktposition inom USA:s politiska centrum, ofta med tvivelaktiga metoder. Den samvetslöse politikern använder till exempel mord som ett sätt att klättra upp till den absoluta toppen inom Vita huset. Han åker dock aldrig fast.

Kryptiskt budskap

Kevin Spacey fortsätter monologen:

– Några trodde såklart på allting och har väntat på att höra mig erkänna allt. De vill bara få mig att deklarera att allt som sagts är sant, och att jag fått vad jag förtjänat. Skulle inte det vara enkelt? Om det bara var så enkelt. Bara du och jag vet båda två att det aldrig varit så enkelt. Inte i politiken och inte i livet. Men du skulle inte tro det värsta utan bevis, skulle du? Du skulle inte dra förhastade slutsatser utan fakta, skulle du? Gjorde du det? Nej, inte du. Du är smartare än så.

Kevin Spacey.

Foto: Joel Ryan/Invision/AP/TT

Anklagas av över 30 män

Budskapet är kryptiskt. Många reagerar på Spaceys video och spekulerar kring syftet – om det är ett försvarstal eller ett pr-trick.

Sedan Kevin Spacey anklagats för att ha antastat Anthony Rapp på 80-talet har den hyllade skådisen blivit av med sin huvudroll i tv-serien ”House of cards” och klippts bort ur sin senaste långfilm.

I videon hävdar Spacey att tittarna faktiskt aldrig fick se rollfiguren Frank Underwood dö i serien. Netflix, som produceras ”House of cards”, har inte kommenterat videon.

Sedan dess har över 30 män påstått att de blivit utsatta för sexuella övergrepp av stjärnan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Publisert:

LÄS VIDARE

Succéserien spelades inte in i Washington DC

ÄMNEN I ARTIKELN

Kevin Spacey

House of Cards

Netflix