Ulf Lundells egna ord om spriten efter rattfylledomen

Skriver i nya boken: ” Kommer alltid att ha min relation till alkohol kvar”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han dömdes till skyddstillsyn för grov rattfylla.

Nu skriver Ulf Lundell om rättegången, domen och spriten i sin nya bok.

”Ingen ’skyddstillsyn’ i världen kommer mej nära eller får mej att avstå från alkohol”, skriver han i nya boken ”Vardagar 3”.

Ulf Lundells ”Vardagar 3”
Ulf Lundells ”Vardagar 3”

I dagboksanteckningarna från 2019 som nu ges ut i bokform återkommer Ulf Lundell, 70, gång på gång till den då stundande rättegången där rockhjälten stod åtalad för grov rattfylla.

”Jag har skött mej exemplariskt sen 2 april, lämnat mina prover i K-stad, varit på så kallad rock-turné som ju har rykte om sej att vara... dionysiska företeelser. Jag kan hävda, eller min advokat, att jag var nykter mellan 1987 och 2006. Jag har inte varit alkoholpåverkad on stage sen 1991. Det blir 28 år”, skriver han i boken ”Vardagar 3” som precis har getts ut.

1,5 promille

Samtidigt oroade han sig för att åklagaren skulle statuera ett exempel med just honom för att han är en kändis.

Lundell hade stoppats av en polispatrull i Simrishamn i april 2019 efter att ett ögonvittne slagit larm om hans körning. Med 1,5 promille i blodet drogs körkortet in direkt och den folkkära rockstjärnan åtalades för grov rattfylla.

Rättegången hölls i slutet av augusti och inför att domen skulle avkunnas några dagar senare skriver Ulf Lundell i sina dagboksanteckningar som nu har getts ut som bok:

”Ingen ’skyddstillsyn’ i världen kommer mej nära eller får mej att avstå från alkohol ”.

Men trots de orden tycks Ulf Lundell ha slutat dricka sprit. Åtminstone under perioden från rattfyllan till bokens sista anteckningar som görs 13 oktober 2019. Precis som i de två föregångarna, ”Vardagar” och ”Vardagar 2”, delar Lundell med sig om allt från apoteksbesök och bekymmer med anticimex till sina åsikter om världsnyheter, Donald Trump och en rad med svenska kändisar och musiker.

Saknar skjutsen av ett glas vin

Men där han tidigare också inkluderat den alkohol han konsumerat, tycks han den här perioden istället ha brottats med sina tankar kring spriten:

”Jag känner mej själv och mitt liv med alkohol. Där är jag ärlig. Där finns inget falskt uppsåt. Mitt liv där jag är i högsta grad inblandad levs bäst utan vin, sprit och öl. Jag kommer att sakna den skjuts ett glas vin och det andra kan ge skrivandet. Den effekten är o-omtvistad”, skriver han i ”Vardagar 3”.

Sedan rattfyllan har Lundell parkerat sin bil i garaget, men eftersom han bor på Österlen är det just behovet av körkort som håller honom motiverad när suget efter ett glas vin dyker upp.

”Jag vill ha mitt villkorade körkort, jag vill ha ut bilen ur ladan, jag kommer alltid att ha min relation till alkohol kvar, kan få den lika lite ogjord som ingångna och lämnade äktenskap. Jag ska hålla den här sundare livsstilen jag är inne i nu, jag ska bygga muskulatur och ta mej till min matchvikt som bör vara 75 kg, jag ska fortsätta arbeta. Jag ska se tiden an, jag ska lämna stat och myndigheter bakom mej och ha på behörigt avstånd, det får ta den tid det tar”, skriver han i ”Vardagar 3”.

Publicerad:

LÄS VIDARE